Tocăniţă de pui cu bacon- RETETA ZILEI – 19 septembrie

0
1088

Se incalzeste cuptorul la 200° C/ gaz 6. Se incinge uleiul intr-o cratita rezistenta la foc cu capac. Se prajesc bucatile de pui in mai multe runde, 5 minute pe fiecare parte, pana cand se rumenesc bine, apoi se scot pe o farfurie. Se frige baconul in cratita cateva minute pana cand devine crocant.

Se adauga amestecand morcovii si ceapa si se prajesc 5 minute, pana cand se inmoaie. Apoi se adauga amestecand faina si pasta de rosii si se tin pe foc inca 1 minut. Se toarna otetul si se amesteca bine.

Se toarna supa in cratita si se aduce la punctul de fierbere. Se adauga dafinul, smantana si se asezoneaza. Se asaza in cratita bucatile de pui si deasupra cartofii, amestecand totul astfel incat cartofii sa fie scufudati in sos.

Se acopera cratita cu capacul si se da la cuptor. Dupa 40 de minute, se scoate din cuptor si se adauga ciupercile amestecand. Se acopera din nou si se tine la cuptor inca 10 minute pana cand puiul este facut in interior si moale, dar carnea nu cade de tot de pe os.

In acest moment, se poate raci sau ingheta o parte sau toata tocanita. Daca se mananca imediat, se mai tine inca 10 minute la cuptor, apoi se presara ierburile deasupra si se serveste.

Ingrediente:

  • 3 linguri ulei de masline
  • 16 bucati de pui cu tot cu os (aproximativ 3kg in total)
  • 140g de bacon afumat, taiat, sau kaizer
  • 4 morcovi medii, taiati in bucati mari
  • 2 cepe, taiate grosier
  • 2 linguri de faina
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 75ml de vin alb sau de otet din cidru
  • 1 litru supa de pui
  • 2 frunze de dafin
  • 4 linguri de smantana pentru gatit
  • 600g de cartofi mici, taiati in jumatate
  • 12 ciuperci champignon mari, taiate in sferturi
  • ierburi taiate, cum ar fi patrunjel, tarhon sau chives

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.