ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

O călătorie prin felurimea micului dejun

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Indiferent că e botezat breakfast, frühstück, petit dejeuner, prima colazione şi aşa mai departe, mâncarea consumată dimineaţa „curge” în variaţie în jurul lumii. Evident, nu există o reţetă unică impusă căci în fond, fiecare mănâncă ce-i pe placul inimii sale dimineaţa.

Marea Britanie

Din punctul de vedere al grăsimilor şi proteinelor, micul dejun al „adepţilor ceaiului” este o bombă bogată ce-ţi explodează în farfurie. În trecut, britanicii din era industrializării aveau nevoie de un mic dejun copios înainte de a purcede spre fabrici, pentru a-şi începe ziua în forţă. Celebrul „ham and eggs” (şuncă şi ouă), tradiţia mâncării de dimineaţă ce a fost împrăştiată în mai multe părţi ale lumii, a fost o alăturare de cuvinte creată de Eduard Bernays pentru a-şi spori vânzările cu şuncă. Astfel, breakfast-ul conţine cârnăciori, ouă ochiuri cu bacon, fasole, cereale sau fiertură caldă cu fulgi de ovăz, inele de ceapă prăjite, clătite, brioşe, ouă ochiuri în apă precum şi o varietate de budinci.

Full English breakfast

 

 

Germania

Bucătăria nemţească este diferită de la regiune la regiune însă, mult dintre elementele culinare se reîntâlnesc armonios în farfuria de frühstück. Simplu, dar sănătos, masa de dimineaţă pentru ei înseamnă pâine (Brötchen sau Semmeln) cu marmeladă, ouă, mezeluri (Leberwurst, un cârnat făcut din ficat) cerealele cu  filmjölk – un fel de lapte mai gros precum şi brânzeturi.

germany

 

Ţara Galilor
Micul dejun de aici este un pic neobişnuit. Galezii consumă dimineaţa aşa-zisele Bara Lawr (sau laverbread) şi cockles. Bara lawr este o algă marină comestibilă care este culeasă de pe ţărmurile stâncoase şi poate fi amestecată cu cereale şi carne de oaie şi apoi prăjită la grătar, sau poate fi servită simplu, precum spanacul. Iar cockles sunt un gen de scoici prăjite servite dimineaţa.

 

 
Franţa, Italia, Belgia, Luxemburg
Acestea sunt ţările ce practică micul dejun continental adică limitarea alimentelor la un minimum pentru a ţine de foame doar până la orele prânzului. Un croissant (corn), o brioşă sau o felie de pâine prăjită servită cu unt şi conserve împreună cu o cafea sau un ceai este tot de ce ai nevoie, consideră ei, pentru a „supravieţui” până la masa de prânz.

 

 

Rusia

O mare varietate de tipuri de pâine (pâinea neagră fiind adesea asociată cu zona rurală), blini, mezelurile, ouăle prăjite şi castraveţii muraţi sunt componentele specifice unui mic dejun rusesc. Kasha – un fel de cereale rezervate în mod special copiilor – se serveşte adesea cu tvorog (un soi de brânză moale asemănătoare cu ricotta) sau cu iaurt şi zahăr. Desigur din meniu nu lipseşte cafeaua.

russia

 

America

Meniul de dimineaţă al americanilor este compus dintr-o colecţie cât se poate de diversificată şi ciudată de mâncăruri. Cel mai popular breakfast al lor ar conţine: cafea, ceai, lapte, ciocolată caldă, ouă, cereale, pâine prăjită sau produse de patiserie, bacon sau cârnaţi şi sucuri de fructe. Însă există şi câteva alimente care păstrează o aromă regională cum ar fi: Pancakes şi Maple Syroup (clătitele şi siropul de arţar).Pe lângă acestea, mai există şi scrapple, preparat din jumări de porc, cornmeal şi verdeţuri, aşezate pe pâine şi apoi prăjite înainte de a fi servite, biscuiţi făcuţi cu untură; o felie subţire de şuncă ţărănească – mare cât o farfurie (sau câteva felii de cârnaţi de porc picanţi); hash brown (cartofi tocaţi, prăjiţi şi extrem de crocanţi). Produsele de patiserie se situează undeva foarte sus în topul preferinţelor americanilor, waffle-lul sau baggel-ul (vine din cuvântul ebraic beygel care înseamnă „inel”) un aluat fiert şi, mai apoi, copt. De asemenea, English Muffin-ul, care este defapt un American Muffin, o brioşă, de obicei făcută din din afine, tărâţe şi struguri.

India

Bucătăria hindusă abundă în varietate. Ouăle cu jumări, condimente, cartofi şi ceapă, idi-appam (orez mâncat cu lapte din nucă de cocos şi carne gătită cu curry), idli (mici prăjituri înăbuşite gătite cu orez bătut şi fermentat şi cu mazăre) şi puttu (orez zdrobit şi nucă de cocos introduse în straturi alternative într-o coajă de bambus).

indian 2

 

„Spartani! Terminaţi micul dejun şi mâncaţi bine… pentru că diseară cinăm în iad!”

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore