AcasăStiriSanatateAtenţie de unde mâncaţi! Vara creşte numărul de cazuri de enterocolite şi...

Atenţie de unde mâncaţi! Vara creşte numărul de cazuri de enterocolite şi toxiinfecţii alimentare

Activitate mai intensă la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, acolo unde numărul pacienților care se prezintă la controale acuzând simptome precum vărsături, dureri de burtă, diaree și febră a crescut în ultima perioadă. Pacienții sunt diagnosticați cu enterocolite sau toxiinfecții alimentare, afecțiuni care apar în special în lunile de vară și sunt cauzate de consumul de alimente care nu sunt depozitate în condiții conforme normelor de igienă. Consumul crescut de apă joacă și el un rol important în producerea afecțiunilor precum enterocolite sau toxiinfecții alimentare, întrucât scade activitatea gastrică, care acționează împotriva microbilor din stomac.

„Sunt internați opt pacientți cu enterocolite, cu vărsături, dureri de burtă, diaree și uneori febră. Din punctul meu de vedere sunt mai puține cazuri ca anul trecut”, a declarat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului Victor Babeș din Timișoara.

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Articole recente

Comentarii recente