Victor Babes
Spitalul de Boli Infectioase

Mai mulți inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică Timiș au descins, în această dimineață, la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara. Aceștia au ca scop verificarea condițiilor în care sunt cazați bolnavii internați în unitatea medicală de la Pădurea Verde.

Amintim că în weekend două poze postate pe Facebook de o rudă a unei paciente internate în spitalul de la Pădurea Verde au devenit virale. În 2018, pacienții sunt cazați în camere insalubre, cu cearșafuri pe post de perdele, cu pereți și lenjerii de pat murdare.Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Timiș, Dan Șpac, a explicat pentru Vocea Timișului că mai mulți inspectori din cadrul instituției fac în această dimineață verificări la spitalul de boli infecțioase. Concluziile controlului vor fi trimise direct la Ministerul Sănătății.

UPDATE

Conducerea spitalului a primit trei amenzi în valoare totală de 6.600 lei. Spitalul a fost sancţionat cu 5.000 de lei pentru condițiile improprii de cazare a pacienților, cu 1.000 de lei pentru lipsa materialelor igienice din toaletele spitalului, precum și cu 600 de lei pentru că deșeurile din interiorul unității medicale nu au fost colectate corespunzător.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.