Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialCriză pe piaţa muncii din Timiş. De unde se importă muncitori pentru...

Criză pe piaţa muncii din Timiş. De unde se importă muncitori pentru ca firmele să nu dea faliment

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Firmele din Timiș supraviețuiesc doar cu forță de muncă adusă din alte județe. Este o realitate în măsură să stârnească îngrijorare din partea autorităților locale. Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a adresat în repetate rânduri apeluri către investitori, dar și către românii din toată țara să vină la Timișoara, acolo unde, spune acesta, condițiile de trai sunt unele de invidiat.

Șeful Inspectoratului de Muncă Timiș, Pavel Kasai, spune însă că pentru a susține funcționarea firmelor din Timișoara se aduce lunar forță de muncă din alte județe. „Aducem forţă de muncă în judeţul Timiş pentru construcţii din Maramureş Bistriţa – Năsăud, iar pentru multinaţionale şi celelalte firme, din Mehedinţi, Gorj şi mai nou aducem din Argeş, iar din Moldova aducem şi pentru construcţii şi pentru celelalte firme care îşi desfăşoară activitatea pe piaţa muncii. E o problemă mare aducerea forţei de muncă de peste graniţele ţării pentru că trebuiesc nişte aprobări atât de la ITM cât şi de la Oficiul de Emigrări, dar nu e imposibil. Noi din Timiş prelucrăm aceste date. Se poate, suntem receptivi, inventivi şi ştim că în judeţul Timiş este un mare deficit de forţă de muncă, de aceea operăm rapid pentru a putea aduce forţă de muncă”, a declarat Kasai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare