Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

RETETA ZILEI CHIFLE CU AFUMATURA 08.10.2012

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

RETETA ZILEI CHIFLE CU AFUMATURA 08.10.2012 1INGREDIENTE:

Aluat
-325 g faina
– 1/2 lingurita sare
– 1 lingurita zahar
– 1 ou
– 130 ml sana sau lapte batut
– 60g unt topit
– 1/2 cub drojdie (20g)

Umplutura:
– 100 g. kaiser sau carnat usor afumat, taiat bucatele
– 1 ceapa mica

optional se poate pune si cascaval rasRETETA ZILEI CHIFLE CU AFUMATURA 08.10.2012 2

MOD DE PREPARARE
Intr-un castron se cerne faina, se adauga sare, drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta, apoi se adauga laptele batut, oul si untul.
Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura aproximativ o ora, sau pana isi dubleza volumul.
Kaiserul taiat cubulete, se topeste intr-o tigaie , se adauga ceapa tocata si se prajesc impreuna.
Cand aluatul a crescut indeajuns, se framanta din nou cu putina faina si se imparte in 16 bucati (sau cate reusiti sa faceti) si se modeleaza ca niste chifle.
Pe fiecare chifla se aseaza umplutura si se lipeste aluatul deasupra astfel incat sa se obtina 16 sfere.
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca putin la cald.
Cuptorul se incinge la 200 grade C.
Chiflele crescute se ung cu putin lapte amestecat cu un galbenus de ou (crud)
Se presara susan sau mac, dupa preferinte…si se coc aproximativ 20 de minute la foc mediu, sau  pana se rumenesc.

Pofta Buna!!!

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore