Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăTimp LiberRețeta ZileiRETETA ZILEI CHIFLE CU AFUMATURA 08.10.2012

RETETA ZILEI CHIFLE CU AFUMATURA 08.10.2012

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

INGREDIENTE:

Aluat
-325 g faina
– 1/2 lingurita sare
– 1 lingurita zahar
– 1 ou
– 130 ml sana sau lapte batut
– 60g unt topit
– 1/2 cub drojdie (20g)

Umplutura:
– 100 g. kaiser sau carnat usor afumat, taiat bucatele
– 1 ceapa mica

optional se poate pune si cascaval ras

MOD DE PREPARARE
Intr-un castron se cerne faina, se adauga sare, drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta, apoi se adauga laptele batut, oul si untul.
Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura aproximativ o ora, sau pana isi dubleza volumul.
Kaiserul taiat cubulete, se topeste intr-o tigaie , se adauga ceapa tocata si se prajesc impreuna.
Cand aluatul a crescut indeajuns, se framanta din nou cu putina faina si se imparte in 16 bucati (sau cate reusiti sa faceti) si se modeleaza ca niste chifle.
Pe fiecare chifla se aseaza umplutura si se lipeste aluatul deasupra astfel incat sa se obtina 16 sfere.
Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa sa mai creasca putin la cald.
Cuptorul se incinge la 200 grade C.
Chiflele crescute se ung cu putin lapte amestecat cu un galbenus de ou (crud)
Se presara susan sau mac, dupa preferinte…si se coc aproximativ 20 de minute la foc mediu, sau  pana se rumenesc.

Pofta Buna!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare