Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

RETETA ZILEI -21 IANUARIE

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

TORT DE MERE CU NUCI

INGREDIENTE:

Blat:

5 ouă

5 linguri de zahăr

5 linguri de făină

1/2 pachet praf de copt

Umplutură:

4 mere mai mari

6 linguri de nucă măcinată+2 linguri zahăr

Opţional stafide câte doriţi (eu am pus cam 1/2 pacheţel )

10 linguri de zahăr pentru caramelizat

250 ml frişcă pentru ornat

Mod de preparare:

Se pun cele 10 linguri de zahăr la caramelizat într-o cratiţă ,care se poate pune şi în cuptor.Se lasă la foc mic să nu se ardă şi se îmbraca apoi pereţii cratiţei.Se lasă la răcit. Merele se curăţa de coaja se scoate cotorul şi se taie rondele.Se aşează în cratiţa un rând de mere apoi un strat de nucă şi iarăşi un rând de mere şi nucă, opţional se pot pune şi stafide pe care le-am lăsat la hidratat cu puţină apă caldă şi esenţa de rom.Se introduce cratiţa în cuptorul preancalzit la 170 grade.Se lăsa acolo pentru 5 minute apoi se toarnă blatul (care se prepară că orice blat obişnuit) şi se lasa aproximativ 30 minute (sau faceţi testul cu scobitoarea).Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit aproximativ 10-15 minute după care se răstoarnă pe o tavă rotundă. Când s-a răcit complet se ornează cu frişcă. Rapid şi gustos:).

Poftă Bună!!!

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare