RETETA ZILEI -21 IANUARIE

- Advertisement -

TORT DE MERE CU NUCI

INGREDIENTE:

Blat:

5 ouă

5 linguri de zahăr

5 linguri de făină

1/2 pachet praf de copt

Umplutură:

4 mere mai mari

6 linguri de nucă măcinată+2 linguri zahăr

Opţional stafide câte doriţi (eu am pus cam 1/2 pacheţel )

10 linguri de zahăr pentru caramelizat

250 ml frişcă pentru ornat

Mod de preparare:

Se pun cele 10 linguri de zahăr la caramelizat într-o cratiţă ,care se poate pune şi în cuptor.Se lasă la foc mic să nu se ardă şi se îmbraca apoi pereţii cratiţei.Se lasă la răcit. Merele se curăţa de coaja se scoate cotorul şi se taie rondele.Se aşează în cratiţa un rând de mere apoi un strat de nucă şi iarăşi un rând de mere şi nucă, opţional se pot pune şi stafide pe care le-am lăsat la hidratat cu puţină apă caldă şi esenţa de rom.Se introduce cratiţa în cuptorul preancalzit la 170 grade.Se lăsa acolo pentru 5 minute apoi se toarnă blatul (care se prepară că orice blat obişnuit) şi se lasa aproximativ 30 minute (sau faceţi testul cu scobitoarea).Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit aproximativ 10-15 minute după care se răstoarnă pe o tavă rotundă. Când s-a răcit complet se ornează cu frişcă. Rapid şi gustos:).

Poftă Bună!!!

 

 

 

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Șeful Postului de Poliție din comuna Moșnița Nouă, pieton din cauza alcoolului

În data 6 octombrie 2023, în jurul orei 05:00,...

Deputatul Ben Oni Ardelean, consilier onorific al prim-ministrului Florin Cîțu

Dintr-un foc, azi, încă prim-ministrul României, liberalul Florin Cîțu,...

Articole asemănătoare

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao...

Reţeta zilei – Piramide cu ciocolată

Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 200 g zahăr 400 ml lapte 50 g...

Reţeta zilei – Tort de mere

INGREDIENTE: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri faina 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Tort ” Noapte timişoreana”

INGREDIENTE: Blat 6 ouă 250 g zahăr 250 g faină 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Prăjitura „indiene”

INGREDIENTE Blat: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri faina Coaja rasă de portocală Crema: 3...

Reţeta zilei – Prăjitura „Petre Roman”

INGREDIENTE: Pentru 1 foaie 3 ouă 3 linguri apă rece 6 linguri de...

Din aceeași categorie

Categorii Populare