Ingrediente:

Chec:

6 ouă

2 1/2- 3 căni faina

150 ml ulei

3/4 cana lapte

2 căni zahăr

1, 1/2 plic praf de copt

2-3 linguri cacao
2 plicuri zahăr vanilat

Crema

2 budinci vanilie

600 ml lapte

2 pachete margarina sau unt

10 linguri zahăr

Glazură

200 g ciocolată de menaj

50 ml lapte şi o bucăţică mică de margarina sau unt

Mod de preparare: Din ingredientele de mai sus se prepară compoziţia de chec care se împarte în două, se pun în două tăvi identice, unul rămâne simplu iar în celălalt se adăugă cacao.Se coace la foc mediu 175-180 grade. După ce s-a copt se lasă la răcit.

Crema: Budincile se prepară conform instrucţiunilor de pe plic cu diferenţa că se foloseşte doar 600ml lapte la sfârşit după ce s-a îngroşat se adăugă zahărul şi zahărul vanilat.Se lasă la răcit. Untul sau margarina se spumează bine şi se adăugă treptat budinca răcită bine.

Checul se taie simultan şi cel simplu şi cel cu cacao şi se unge fiecare felie cu cremă (o felie albă una maro). Rezultă două torturi mai lungi care se îmbracă în crema (dar nu multă), peste care se toarnă glazura de ciocolată preparată pe baie de aburi şi uşor răcită.Se lasă la răcit câteva ore în frigider.

Vă doresc Pofta Buna!!!

Picture 004 Picture 003 Picture 002

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.