Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Nicolae Robu, scos „vinovat” de moartea papagalilor din Parcul Botanic deşi el nu are nicio legătură cu păsările, contraatacă VIDEO

- Advertisement -

Pe bună dreptate sau nu, primarul Timişoarei apare în public cu declaraţii din ce în ce mai „dăunătoare” imaginii sale, iar asta datorită şi unor jurnalişti care fac în aşa fel încât acesta să pară un personaj hilar în peisajul politic local şi nu numai.

După ce anul trecut un pasionat de natură, pe numele său Marius Ciurea, a adus în Parcul Botanic câţiva papagali (specie care există şi în alte oraşe europene, rezistentă la temperaturile specifice climatului românesc) pentru a „anima” acest parc devenit demult unul extrem de sumbru datorită nepăsării autorităţiilor locale care l-au lăsat în paragină, păsările exotice, aşa cum era de aşteptat, au dispărut. Fie că au murit, deşi nu s-au descoperit cadavrele acestora, fie că timişorenii (sau alte „specii”) şi-au însuşit păsările – cauză extrem de plauzibilă în ţara noastră – cel căruia i s-au spart în cap farfuriile, a fost săptămâna aceasta primarul Nicolae Robu.

După ce în presa locală şi naţională s-a dat anunţat decesul păsărilor exotice, de către o colegă de breaslă, aceasta specificând eronat că „papagalii exotici ai primarului Robu au murit de frig”, primarul Nicolae Robu nu a mai ţinut cont de nimic şi a ieşit, pe bună dreptate de această dată, la atac. Primarul a postat pe reţeaua sa favorită de socializare, un „comunicat” prin intermediul căruia nu iartă „eroarea” de care a dat dovadă jurnalista care a anunţat decesul păsărilor, cu atât mai mult cu cât ştirea a fost preluată de toată presa naţională şi locală.

„Deşi acum, la sfârşit de an – an greu, dar foarte bun pentru mine, cum au fost, de altfel, şi precedenţii – am vrut să-mi iau puţină vacanţă – inclusiv în plan mediatic -, mă văd nevoit să intervin pentru a nu lăsa un nou neadevăr să prindă rădăcini. O ziaristă consacrată de mult ca penibilă, care scrie ba pe la Evenimentul zilei, ba pe la Pressalert, a lansat informaţia că „papagalii exotici ai primarului Robu au murit de frig”. Evident, plecând de aici, alţi ziarişti cu ghilimele cum e şi ea au preluat şi promovat ştirea, fără nicio verificare. Ei bine, iată cum stau lucrurile, de fapt:
1. Primăria Timişoara, cu Robu ca primar, nu a cumpărat niciodată vreun papagal.
2. Papagalii care au apărut la un moment dat, prin 2012, în Parcul Botanic al Timişoarei au aparţinut unei persoane private, mare iubitor de păsări, neavând absolut nicio legatură cu primarul Nicolae Robu care, în paranteză fie spus, a aflat despre ei din mass media.
3. Dacă acei papagali au murit de frig – lucru greu de crezut câtă vreme nimeni nu a descoperit niciun cadavru -, asta s-a întâmplat în iarna 2012-2013, nicidecum acum şi-atunci se pune întrebarea: despre ce ştire vorbim? Răspunsul e evident: despre una fabricată la comanda celor cărora realizările şi cota de apreciere din partea timişorenilor, ale primarului Nicolae Robu, le dau insomnii, nefăcându-le parte de linişte nici măcar acum de sfinte sărbători” a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Vă lăsăm în continuare să urmăriţi un material video filmat cu mai bine de un an în urmă, în care se explică clar cine şi de ce a adus papagalii în Parcul Botanic.

[responsive_youtube

 

Sursa video: Vest24

- Advertisement -
Vocea Timisului
Vocea Timisului
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore