Patronii magazinelor din Zona Cetate vor taxe mai mici: „Șantierul ne falimentează afacerile!”. Primăria ridică din umeri

- Advertisement -

După mai multe sesizări făcute de unitățile comerciale din zonele pe care se lucrează că datorită șantierelor din Zona Cetate afacerile lor au dat faliment, primarul Nicolae Robu a  declarat ieri că a căutat o modialitate prin care ar putea să ajute proprietarii acelor afaceri. Una dintre soluții ar fi fost reducerea taxelor pe perioada lucrărilor. Din păcate, municipalitatea se vede blocată în acest demers, deoarece nu există un cadru legal pentru o asemenea măsură:

„Având în vedere că avem foarte multe lucrări în oraș, am vrut să sprijinim agenții comerciali a căror activitate este perturbată de aceste lucrări, cum este și cazul celor care au fie o spălătorie auto, fie alte activități pe strada Lidia, respectiv unitățile comerciale din zona Cetate. Mi-a fost prezentată o informare, în urma solicitării mele, pentru a se găsi o modalitate prin care să le reducem taxele și impozitele locale pe perioada în care activitatea lor este perturbată de aceste lucrări. Din păcate, nu avem cadrul legal să facem lucrul acesta, dar eu consider că ar fi meritat să beneficieze de un ajutor din partea noastră în compensarea, măcar parțială, a perturbării pe care o producem activității lor”, a declarat Robu

Totuși, edilul a explicat că Primăria nu se lasă și va face tot posibilul pentru a găsi o cale de a reduce taxele și impozitele firmelor din zonele-șantier. Astfel, Robu a anunșat că va cere public parlamentarilor din Timiș să vină cu o inițiativă legislative care să permit administrațiilor publice locale să ofere facilități agenților comerciali:

„Voi cere public, în premieră, public parlamentarilor din Timiș, în special celor liberali de la PNL și PDL, să vină cu o inițiativă legislativă pentru a permite administrațiilor publice locale să vină cu astfel de facilități către agenții comerciali. Noi, liberalii, trebuie să înțelegem mai bine activitatea economică și să acționăm în consecință”, a încheiat Robu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img