ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Robu NU RENUNȚĂ la noul STADION: Dacă nu primesc documentația pentru concursul internațional, fac o licitație și nu mai aștept după nimeni VIDEO

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Anunțat în primă instanță în campania electorală din 2012, viitorul stadion al Timișoarei a revenit în discuțiile lui Nicolae Robu după instalarea pe fotoliul de conducător al orașului de pe Bega. Prima dată când a vorbit mai serios pe marginea acestuia a fost la lansarea celebrei liste cu ”proiecte SF”, cum au numit-o mulți dintre locuitorii capitalei Banatului, care cuprindea pe lângă ridicarea noului stadion și a unei săli polivalente cu circa 15.000 de locuri, dar și alte ”noutăți” pentru Timișoara, cum ar fi mutarea unor linii de cale ferată în subteran sau achiziționarea a 100 de tramvaie noi.

Cea mai serioasă abordare a proiectului venea la începutul acestui an, când, pe data de 22 ianuarie, Robu anunța lansarea unui concurs internaţional pentru proiectarea noului stadion, cu o capacitate de 42.000 de locuri, cu tot cu Sala Polivalentă, pentru ca după nicio lună, edilul să declare că ”trebuie să căutăm surse de finanțare între investitorii privați, dacă nu primim bani de la Guvernul României ori prin fonduri europene. Primăria pune la dispoziție terenul, iar investitorul privat realizează construcția și primește dreptul de a administra arena astfel încât să își scoată banii în câțiva ani”.

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă a primarului Timișoarei, reporterul Vocea Timișului i-a adresat lui Nicolae Robu, o întrebare cu privire la acest subiect, care a dispărut total din ”peisaj” în ultima perioadă. Primarul a răspuns sec: ”Domnul Ciurariu (șeful Direcției de Urbanism din cadrul Primăriei Timișoara- n.r.) poate ne spune” făcând aluzie la ”atitudinea pe care o au arhitecții”. ”Nu există niciun progres până în momentul de față” a spus Robu despre demersurile pe care le-a inițiat cu privire la concursul internațional. ”Concursul de soluții, așa cum este el definit în lege, înseamnă niște pași în care nu este decident beneficiarul și iată că stăm pe loc de un an de zile. Nu este pregătită nici acum documentația pentru a lansa concusrul de soluții. vom lansa direct licitația pentru studiul de fezabilitate. Noi nu avem finanțare! Eu nu fac ca PSD-ul, să vin să vă spun povești. Noi trebuie să lucrăm anticipativ. Să facem studiul de fezabilitate și proiectul pentru că acestea le putem suporta din banii noștri. Eu am vrut ca acesta să rezulte dintr-un concurs de soluții fiind vorba despre un obiectiv extraordinar de important. Folosind această procedură ai șanse mai mari să atragi interes din partea unor mari actori din domeniu” a explicat Robu.

Edilul a anunțat că este dispus să renunțe la acest concurs, dar nu și la ideea de a construi o nouă arenă dedicată în mod deosebit fotbalului, singurul impediment, în demararea inclusiv a construcției stadionului, fiind costurile extrem de mari ale acestui obiectiv -un stadion cu circa 40.000 de locuri, așa cum vrea Robu să construiască la Timișoara având ca și costuri minimale aproximativ 40 de milioane de euro. ”O să stabilesc un termen până la care, dacă nu mi se predă documentația pentru lansarea concursului de soluții, organizăm licitații și nu mai așteptăm după nimeni” a spus tranșant Robu.

Vezi video pentru a afla când are de gând edilul-șef să facă licitația pentru studiul de fezabilitate și cum va obține fondurile necesare acestuia. ”Nu vom prevedea în buget bani penru execuția stadionului, pentru că nu putem aloca din venituri proprii asemenea sume. Banii pentru construcție îi vom căuta fie pe programele europene dacă va fi eligibil așa ceva, fie pe formule mixte, inclusiv perteneriate public-privat. Sunt deschis la orice variantă de finanțare pentru realizarea acestui obiectiv. Primăria nu-și poate asuma realizarea unui asemenea obiecitv, pentru că el costă prea mult” a adăugat penelistul.

”Dacă facem un stadion, și îl vom face până la urmă, el trebuie să fie la cel mai înalt nivel. Nu se construiesc stadioane toată ziua. Când îl cosntruiești trebuie să ai în vedere ca el să rămână un stadion de nivel internațional ani buni după construire” a mai spus primarul Timișoarei.

Acesta explică mai jos și cum vrea să păstreze actualul ”Dan Păltinișanu”, unde va fi amplasat noul stadion și ce echipă ar putea evolua pe bătrânul oval bănățean.

[responsive_youtube

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore