Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Fiu de primar din Caraș-Severin, într-un grup infracțional care defrișa păduri, săltat de mascații din Timișoara. Ce prejudiciu a creat statului

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Gruparea, constituită pe raza judeţului Caraş-Severin, şi-a derulat activitatea infracţională, având ca mod de operare nedeclararea sumelor obţinute în urma comercializării unor importante cantităţi de material lemnos, sustrăgându-se în acest fel de la plata impozitelor şi a taxelor.

Din datele aflate la dosar rezultă că, în perioada 2009-2014, membrii grupului infracţional coordonat de Iliuță Canea, fiul primarului din comuna Lăpușnicel, Ilie Canea, au constituit un mecanism complex bazat pe mai multe societăţi comerciale prin intermediul cărora au desfăşurat activităţile infracţionale în diferite perioade de timp, ulterior acestea fiind introduse în insolvenţă şi, în final, radiate. Firmele respective nu declarau organelor fiscale livrările de material lemnos efectuate către mai multe societăţi comerciale de profil din ţară, sustrăgându-se în acest mod de la plata impozitelor şi a TVA aferente operaţiunilor comerciale.

Majoritatea societăţilor comerciale utilizate în activitatea infracţională au fost înfiinţate pe numele unor persoane de condiţie modestă, care nu aveau, în fapt, nici o implicare în activitatea comercială. Aceste societăţi de tip-fantomă (cinci au avut ca sediu social aceeaşi adresă, respectiv o casă din comuna Parvova, nelocuită) funcţionau, de regulă, pe perioade scurte de timp, după care erau radiate în scopul ascunderii originii activităţilor infracţionale. În acelaşi timp însă erau înfiinţate alte societăţi comerciale care preluau modul de operare şi clienţii, asigurând astfel continuitatea activităţii infracţionale şi fraudarea bugetului consolidat de stat.

O parte din membrii grupării au deschis mai multe conturi pentru societăţile pe care le coordonau, în care erau virate sumele de bani ce reprezentau contravaloarea facturilor emise pentru livrarea materialului lemnos către diferite societăţi comerciale. Banii viraţi în aceste conturi erau, ulterior, retraşi fără niciun fel de justificare. Prejudiciul creat bugetului consolidat al statului depăşeşte suma de 6.000.000 de lei.

Sub coordonarea procurorilor DIICOT Timişoara au fost efectuate astăzi 12 percheziţii domiciliare pe raza jud. Caraş-Severin şi Hunedoara, în locuinţe folosite de suspecţi. Cu această ocazie au fost puse în executare şase mandate de aducere, suspecţii fiind conduşi la sediul DIICOT Timişoara, în vederea audierii lor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală.

Pentru îndeplinirea acestei misiuni, a fost asigurat suport informativ şi tehnic de către Serviciul Român de Informaţii (SRI) – Direcţia Judeţeană Caraş-Severin.

Foto:expressdebanat.ro

- Advertisement -
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Tiberiu Kiss-Radu Constantin
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore