Consilier judeţean şi nevastă de comisar de poliţie, Gabriela Crăciunescu jonglează cu legea şi atentează la sănătatea elevilor din şcolile timişorene VIDEO/FOTO

- Advertisement -

Foaie verde… laba gâştii, tocmai pentru că urmează un subiect savuros, încă de la început vă propunem o scurtă ”prezentare” a unui personaj public: Gabriela Crăciunescu. ”Fișa” doamnei Crăciunescu, membru marcant al PSD Timiş, va fi una scurtă. Nu că aşa vrem noi, ci pentru că aşa e viaţa. Nu prea sunt multe de spus despre Gabriela Crăciunescu deoarece, până să apară Titu Bojin la cârma PSD Timiş şi a CJ Timiş, nimeni nu prea auzise de dânsa. Poate doar de soţul doamnei, comisarul şef Marcel Craciunescu, ajuns şi el ştab la rutieră cu concursul nemărginit şi nemijlocit al preşedintelui Bojin. Aşadar, odată cu apariția pe firmament a lui Titu Bojin, doamna Crăciunescu a devenit şefa organizaţiei de femei a PSD Timiş, a urmat mai apoi funcţia de consilier judeţean şi, nu în cele din urmă, director al Hotelului ”Silvana” din staţiunea Buziaş, stabiliment aflat în subordinea statului român. Cum politica pesedista nu se poate face niciodată pe stomacul gol, Gabriela Crăciunescu este şi o mare patroană de ”buticuri” în incinta unor școli de pe raza municipiului Timișoara. Practic, înainte să apară ca o cometă în prim-planul vieţii politice judeţene, ”Crăciuneasca” se îndeltnicea cu micul comerţ cu ridicata, nu la nivelul celui din ziua de azi, că atunci nu erau pesediştii la ciolan, ci doar pe raza comunei Ghiroda, localitatea de domiciliu a distinsei doamne.

Fie vreme bună…

Afacerista noastră cu carnet de partid şi cu influenţă la nivelul cabinetului 1 al CJ Timiş, deține mai multe spații comerciale în incinta câtorva școli din Timișoara, unul dintre acestea fiind situat la parterul Școlii Generale ”Take Ionescu” nr. 16 din ”buricul” capitalei Banatului, acolo unde comercializează, cum se poate observa și din imaginile de mai jos, produse EXCLUSIV interzise de Legea 123/2008, care face referire directă la ”alimentație sănătoasă în unitățile de învățământ preuniversitar”. Că pesedista Gabriela Crăciunescu dă cu legea de pământ e una, dar ce naiba să aibe de împărţit şi cu Ordinul 1563/2008, privind ”aprobarea Listei alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentații sănătoase pentru copii şi adolescenți”, rămâne o enigmă demnă de rezolvat doar de Poliţia Rutieră Timiş. Aşadar, printre produsele sănătoase, comercializate la magazinul doamnei Crăciunescu amintim bomboanele și acadelele, chips-urile și snack-urile, dar și alte ”bunătățuri”. Este foarte adevărat că același fenomen, sau chiar mai grav, este întâlnit și la magazinul din vecinătatea aceleiași școli, de pe strada Teodor Mihaly, acolo unde se vând produse din aceeași categorie, iar în plus se pot achiziționa sucuri carbogazoase și chiar băuturi energizante. Urmăriți înregistrarea video pentru a afla care este ”soluția” oferită de vânzătoarea magazinului respectiv.

… fie vreme rea

Revenind la magazinul doamnei consilier județean, copiii serviți cu produse interzise clar de lege, chiar în incinta unităţii de învăţământ, nu sunt ”recompensați” nici măcar cu bon fiscal, pe motiv că nu-l cer, deși eliberarea acestuia este obligatorie. Vorba aia: dă-o-n mă-sa de lege! În afară de asta, dacă vânzătoarea are de dat rest de până la un leu, preferă să propună micuților (pentru că elevii care studiază aici au maximum 15 ani) să le ofere rest, fie o gumă de mestecat, fie o caramea tot nefiscalizată şi evident, cu puţine calorii, aşa încât ”micutii” să nu dea în diabet zahart sau să-şi piardă părinţii ore întregi pe la stomatologi. Culmea, după ce ieri reporterul Vocea Timișului a fost prezent la fața locului pentru a filma și a fotografia cele ce le puteți vedea mai jos, astăzi, magazinul a fost ÎNCHIS! Fenomenul crepuscular din incinta şcolii este cunoscut până şi de directorul şcolii, prof. Dr. Mihai Pârvulescu, dar ce să facă săracul om cu un ditamai personaj politic, atât de bine conectat la cârma judeţului? Sincer, sătul să tot amintească, atât angajatei cât și patroanei – Gabriela Crăciunescu, că sunt în off-side faţă de lege şi că pun în pericol sănătatea micuţilor, profesorul Pârvulescu a făcut sesizări, rând pe rând, la Oficiul pentru Protecția Consumatorului Timiș, la Direcția de Sănătate Publică chiar și la Inspectoratul Teritorial de Muncă, așteptând ca instituțiile abilitate să-și facă datoria și să ia măsuri împotriva societății comerciale ”Multi-Stop SRL” cu sediul în Ghiroda, cea care încalcă legea flagrant chiar în interiorul școlii. Nu s-a întâmplat nimic! Linişte şi pace! Că doar nu-şi închipuie cineva că pesedistii sunt lipsiţi de orientare în teren. Acum, directorul Pârvulescu mai are o şansă: să meargă cu părinţii copiilor, în audienţă la Titu Bojin, mai marele judeţului Timiş, ca să resolve conflictul de interese şi cumetria dintre instituţiile statului, nu?

Lăsaţi copiii să vină la mine!

… la mine la butic, ar spune pesedista Gabriela Crăciunescu! Lăsând gluma la o parte, revenind la celalate ”calități” ale doamnei Crăciunescu, aceasta a fost numită, în urmă cu câteva luni, pe postul de director al Hotelului Silvana din Buziaș, imobil ce aparține de Ministerul Muncii, insitutie condusă de pesedista Rovana Plumb, „prietena” lui Titu Bojin. NU mai spunem că, intitial, postul a fost pregătit pentru Romaniţa Jumanca, consilier local PSD Timiş care, chipurile, „din lipsa de experitiza manageriala” a fost sărită din schemă, în detrimentul Gabrielei Crăciunescu, expertă în management de… buticuri şi comerţ cu ridicata. Oricum, ca o bună prietenă a președintelui Titu Bojin și, nu în ultimul rând, ca soție delicată şi dedicată a comisarului-șef de poliție rutieră, Marcel Crăciunescu, se pare că şi doamna consilier se bazează pe discursul soţiorului ei drag: ”Pentru cei care cred că pot fi schimbat sau pensionat, vă anunț, încă de pe acum, că mandatul meu va fi cel puțin la fel de lung ca și mandatul președintelui Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin. Din informațiile pe care le am, dl. Bojin va mai merge pentru încă un mandat de 4 ani. Când o să mă satur de țara asta, o să mă retrag în Austria unde, împreuna cu soția, dețin o casă…”.

Şi, apropo de soţul doamnei Craciunescu, respectatul şi corectul Marcel Craciunescu: în ziua de 16 noiembrie, ziua votului pentru alegerile prezidenţiale, ofiţerul de poliţie a fost şoferul personal al presedintelului Titu Bojin, mai marele PSD Timiş. Pozele sunt mai mult decât elocvente dar, până la urmă, deşi imaginile fac cât o mie de cuvinte, domnule general Oprea, este pentru prima dată în istoria postedecembristă a Poliţiei Române, când un ofiţer superior se afişează în halul ăsta cu factorul politic! Fie el şi de la PSD!!!

Mai răsfiraţi, băieţi… mai răsfiraţi!

[responsive_youtube https://www.youtube.com/watch?v=qaTOEIOsMzg&feature=youtu.be]

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

O noua linie de transport scolar la Timisoara. Apare traseul S11!

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) a anunțat, cu...

Liceul Vlad Tepes din Timisoara are sase noi sali de clasa, la debut de an scolar

Elevii liceului ”Vlad Țepeș” din Timișoara încep noul an...

Liniile metropolitane M36 si M46 isi modifica orarul pentru elevii din Sanmihaiu Roman si Sag

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) şi primăriile comunelor...

Linii de transport scolar cu trasee prelungite in cartierele Plopi si Ronat, la Timisoara

Societatea de Transport Public Timișoara (STPT) anunță că, începând...

Din aceeași categorie

Categorii Populare