Politist-Scoala-liceu-elevi

Miercuri, 19 noiembrie 2014, poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţi s-au deplasat la Colegiul Tehnic Electrotimiş, din Timişoara, unde au desfăşurat activităţi de prevenire, în vederea creşterii gradului de siguranţă a elevilor.

În cadru campaniilor de prevenire ”Violența este arma celo slabi” şi ”Violența în familie este cauza delicvenței juvenile”, poliţiştii au dezbătut împreună cu 50 de elevi ai şcolii, diferite subiecte, aceştia fiind sfătuiţi cu privire la modalităţile ce trebuiesc adoptate pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni, sau pentru a nu urma calea delicvenţei juvenile.

Polițiștii recomandă elevilor:
• nu vă afişaţi în mod ostentativ cu bijuterii sau alte obiecte de valoare deoarece acestea reprezintă o atracţie puternică pentru răufăcători!
• daca sesizaţi persoane dubioase în vecinătatea unităţilor de învăţământ, anunţaţi cadrele didactice sau personalul de pază!
• într-o relaţie de prietenie, stabiliţi de la început limitele. Aveţi grijă la acţiunile pe care le întreprindeţi, este bine ca decizia să vă aparţină. Nu vă lăsaţi influenţaţi de alţii!
• ori de câte ori aveţi probleme sau vă găsiţi într-o situaţie periculoasă nu ezitaţi să cereţi ajutorul celor din jur, părinţilor sau organelor de ordine (poliţişti, jandarmi, poliţişti locali).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.