Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătateElevii timișoreni, invitați să descopere viața de medic la Spitalul Județean

Elevii timișoreni, invitați să descopere viața de medic la Spitalul Județean

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Elevii timișoreni sunt invitați să descopere ce înseamnă viața unui medic, la Spitalul Județean din Timișoara, în cadrul proiectului „Şcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

Timp de o săptămână, elevii timișeni pot observa doctorii la muncă și descoperi dacă au vocație pentru a urma o astfel de carieră. Spitalul Județean își deschide larg porțile pentru toți elevii care sunt curioși să vadă cum decurge o zi din viața unui doctor. Pot participa tinerii care au împlinit 14 ani, au acceptul parintilor de a participa la acest eveniment si sunt insoţiţi de un cadru didactic din scoala la care studiază.

„Pentru a participa la această acțiune, viitorii voluntari sunt obligați să urmeze următorii pași:
1. Să primească acceptul unui părinte, scris, ca acesta este de acord cu implicarea acestuia în activitatea de voluntariat.
2. Să completeze un contract de voluntariat individual, pus la dispoziție de insitituția școlară de unde provine.
3. Să primească un cadru didactic însoțitor (unul pentru fiecare insitituție de invățământ, nominalizat de conducerea acesteia)
4. Să trimită datele de contact ale voluntarului și ale insoțitorului pe adresa de email voluntariat@hosptm.ro . Datele necesare sunt: nume, prenume, adresa de email și număr de telefon.
5. În cazul în care o instituție de învățământ are mai mulți voluntari, poate trimite un tabel cu elevii pentru întreaga școală.

Pentru accesul în spital, voluntarii sunt obligați să îmbrace costum de spital curat, bonetă pe cap, mască de față și să poarte încălțări adecvate unui cadru spitalicesc”, a transmis Marius Craina, directorul Spitalului Județean din Timișoara.

Activitățile vor avea loc în perioada 18-22 aprilie și se împart în funcție de numărul de voluntari înscriși, iar programul se va adapta.

Program provizoriu:

Ziua 1 : 18.04.2016 – Pregătirea și prezentarea programului,
Centrul ONCOGEN sala de conferințe ora 10.
Secția Radiologie – prezentare
Casa Austria – chestionare pacienti
Unitatea de primire a urgențelor – Curs de prim ajutor ATI
Vizor bloc operator
Ziua 5: 22.04.2016- Înmânarea diplomelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare