Concurs internaţional pentru proiectarea noului stadion de 42.000 de locuri, cu tot cu Sala Polivalentă, din Timişoara

- Advertisement -

Două dintre cele mai ambiţioase proiecte ale primarului Timişoarei, Nicolae Robu, sunt fără îndoială noul stadion al oraşului – unul cu o capacitate de circa 42.000 de locuri, acoperit în totalitate şi cosntruit la standardele „elite” (îndeplineşte toate condiţiile impuse la acest moment pentru găzduirea oricărui eveniment de anvergură în domeniul fotbalului), dar şi noua sală polivalentă, una cu mult peste ceea ce poate oferi în acest moment Sala Constantin Jude. Noua sală a sporturilor va avea circa 15.000 de locuri şi va fi dotată astfel încât această să poată găzdui tot felul de evenimente, nu doar cele sportive.

Chiar dacă în aceste momente sursele de finanţare sunt inexistente, sau cel puţin nu au fost identificate, întrucât Guvernul României ocoleşte Timişoara când e vorba despre investiţii în infrastructura Capitalei Banatului (indiferent de domeniu), edilul-şef doreşte neaparat ca aceste două proiecte să fie executate în cursul anului 2014 pentru a şti la ce sume să se aştepte pentru cele construcţia celor două obiective.

“Lansăm un concurs internaţional de soluţii pentru realizarea noului stadion al Timişoarei, dar şi pentru realizarea sălii polivalente de 15.000 de locuri. Includem bani în bugetul pe 2014 pentru acest concurs. În viziunea mea, în construirea de stadioane şi săli polivalente mari, nu se procedeaza pompieristic pentru că astfel de obiective sunt foarte scumpe şi se fac rar, pentru perioade lungi de timp de exploatare. Drept urmare, ceea ce facem trebuie să fie la cele mai înalte standarde mondiale. De aceea vrem concurs internaţional de soluţii pentru a avea la dispoziţie idei şi proiecte de la cei mai buni specialişti în domeniu. Unele persoane se întreabă dacă nu cumva sunt supradimensionate stadionul şi sala polivalentă. Părerea mea este că noi trebuie să gândim pe termen mai lung şi trebuie să avem în vedere ca în momentul în care dispui de astfel de obiective poţi intra în circuitele de nivel înalt de organizare de competiţii sportive respectiv de organizare a unor concerte” a explicat Nicolae Robu în cadrul unei şedinţe.

Edilul-şef al Timişoarei a precizat şi care este situaţia Sălii Polivalente aflate deja în construcţie, ce se ridică în parteneriat cu Universitatea Politehnică Timişoara. „La jumătatea acestui an va fi finalizată noua sală polivalenta de 2.500 de locuri a Timisoarei, realizată în colaborare şi coproprietate între Consiliul Local Timişoara şi Universitatea Politehnică. Se lucrează în condiţii de sezon, nu la capacitate maximă, era vorba că se toarnă fundaţia. Firma executantă este în insolvenţă însă asta nu înseamnă că nu-şi poate continua activitatea. În Timişoara există la ora actuală o sală polivalentă de sport care are doar 1.500 de locuri, fiind vorba despre Sala Olimpia” a încheiat Robu.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare