Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Reţeta zilei – Cornuri cu brânză

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Ingrediente:

20 g drojdie

2 gălbenuşuri

400 g faina

60 g unt topit (eu am pus ulei)

200 ml lapte călduţ

1 linguriţă de sare

1 linguriţă de zahăr

Umplutură:

100 g brânză de vaci proaspătă

100 g telemea

100 g unt (margarină)

Mod de preparare: Se face o maia din drojdie linguriţă de zahăr puţin lapte şi 1 lingura de făină.Se lasă la dospit. Gălbenuşurile se freacă cu sarea şi apoi se adăugă restul de lapte. Într-un castron se pune faina şi se adăugă celelalte ingrediente.Se frământă un aluat elastic şi nelipicios adăugând treptat untul topit sau uleiul în cazul meu.Se lasă la dospit 15 min. Umplutura se amestecă bine până devine ca o pastă şi se ţine la frigider Aluatul se întinde sub forma unui pătrat pe planul de lucru uns cu ulei înainte, peste care se întinde compoziţia de brânză, se împătura aducând marginile laterale până la mijloc iar partea de jos peste partea de sus.Se lasă 15-20 minute.Se repetă operaţiunea de încă două ori după care se întinde sub forma unui dreptunghi din care se împarte în trei părţi pe orizontală din care se taie triunghiuri pe carele rulăm sub forma unor cornuri.Se mai lasă în tavă la dospit încă 20 minute după care se coc la 190 grade. Procedeul este un pic mai complicat dar vă spun că merită, sunt delicioase.

Vă doresc sor la treabă şi…

Poftă Bună!!!

20131207_190113 20131207_190118

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare