Transfer aeroport

INGREDIENTE:

1 lingura de untură

2 căni de făină

4 gălbenuşuri

1 cană de zahăr

4 linguri lapte

1 linguriţă bicarbonat stins cu zeamă de lămâie sau oţet

UMPLUTURĂ

4 albuşuri + 4 linguri zahăr

100 g nucă tocată

1 borcan de gem (de care preferaţi)

Mod de preparare:

Untură se freacă cu făină şi zahărul apoi se adăugă gălbenuşurile, laptele bicarbonatul stins şi se frământă un aluat omogen care se împarte în două. Din prima parte se întinde o foaie care se pune într-o tavă unsă şi tapetata cu făină peşte se adăugă gemul apoi albuşurile bătute cu zahăr deasupra se râde cealaltă parte de aluat iar peste se adăugă nucile tocate. Cuptorul se încălzeşte la 180 se pune prăjitura şi se lasă până devine aurie deasupra. Când este gata se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.Se porţionează şi se pudrează cu zahăr.

Vă doresc Poftă Bună!!!