Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Reţeta zilei – Cuburi cu cremă de vanilie

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

INGREDIENTE:

Blat fără coacere

800 g biscuiţi simpli

250 g zahăr

250 ml apă

100 g unt sau margarină

2 – 3 linguri cacao

nucă, rahat, stafide

Esenţa de rom

Crema:

1 budincă de vanilie

4-5 linguri zahăr

300 ml lapte

1pachet unt sau margarină

Glazură

200 g ciocolată menaj

100 ml frişcă lichidă

Mod de preparare:

Blat: Biscuiţii se sfarmă bine cu robotul se pun într-un castron încăpător la care se adăugă cacaua, nuca tăiată, stafidele hidratate, se amestecă bine. Apa împreună cu zahărul şi margarina se pun pe foc până se topeşte zahărul şi margarina se ia de pe foc şi se adaugă esenţa de rom.Se toarnă compoziţia în castron şi se amestecă bine până devine o compoziţie omogenă pe care o puteţi întinde pe o tavă, se pune la frigider până preparaţi crema. Grosimea blatului trebuie să fie de aproximativ 2 cm.

Crema: budinca se prepară cu 300 ml lapte la care se adăugă 4-5 linguri de zahăr.Se pune la răcit.În acest timp margarina se freacă bine cu mixerul la care se adăugă apoi budinca răcită.Se întinde crema pe blatul de biscuiţi şi se dă la frigider.

Glazura: ciocolată tăiată bucăţele împreună cu frişcă lichidă se pune pe baie de aburi până se topeşte. Se ia de pe foc se omogenizează şi se toarnă uniform peste crema. Se pune în frigider pentru câteva ore. Se porţionează după bunul plac.

Vă doresc

Poftă Bună!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare