Transfer aeroport

INGREDIENTE:

200 g untură

400 g faina

200 g zahăr praf

1 linguriţă bicarbonat stins cu câteva picături de zeamă de lămâie

2 gălbenuşe (sau 2 ouă întregi dacă vreţi să nu fie prea sfărâmicioşi)

Puţin lapte (opţional aprox. 50 ml)

Un praf de sare

Mod de preparare: Untura rece de la frigider se freacă cu făină până devine o compoziţie sfărâmicioasă se adăugă zahărul ouăle bătute (laptele) şi apoi bicarbonatul la nevoie se mai adăugă faina.Se frământă un aluat compact care se pune pentru 15-20 minute la frigider.Se întinde apoi o foaie pe blatul de lucru, pe care l-am pudrat cu făină, de aproximativ 1 cm şi se decupează forme după cum vă place. Se pun cu grijă în tavă (neunsă) şi se coc la foc mediu până devin aurii. Se scoate din cuptor tava şi se lasă biscuiţii la răcit, fiind foarte fragezi se pot rupe, apoi cu grijă se pudrează cu zahăr sau se pot lipii între ei cu puţin gem.

Sunt foarte gustoşi cu o cană de lapte.

Vă doresc Poftă Bună!!!