PRAJITURA RAFFAELO

INGREDIENTE:

BLAT:

7 albusuri

250 g zahar

100 g nuca de cocos

5 linguri faina

1 praf de copt

zeama de lamaie

CREMA:

7 galbenusuri

7 linguri zahar

8 linguri faina

400 ml lapte

200 g unt sau margarina

1 esenta de vanilie

DECOR: 30 g nuca de cocos

MOD DE PREPARARE:

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare ,apoi se adauga zaharul si se bat bine pana se topeste zaharul.Se pune nuca de cocos ,faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.Compozitia se pune in tava si se coace la foc mediu.Intre timp se prepara crema.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase se adauga faina si laptele +esenta de vanilie.se pune vasul se baie de aburi si se fierbe pana se ingroasa .Se pune la racit .Dupa ce s-a racit se adauga peste untul sau margarina frecate bine.Crema obtinuta se intinde deasupra blatului racit, iar peste se presara nuc de cocos.Este o prajitura lejera si foarte gustoasa .

Pofta Buna!!!

 

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.