Pui în sos de roşii şi usturoi – Reţeta zilei – 3 octombrie

0
859

INGREDIENTE :

2 pulpe de pui intregi

1 capatana de usturoi

1 ceapa mare

1 lingura ulei de masline

condimente de pui

sare piper

busuioc,cimbru

suc de rosii 500ml

optional: boia dulce

jumatate lingurita zahar

 

MOD DE PREPARARE

Se spala se curata si apoi se portioneaza pulpele ,se pun intr-un castron si se condimenteza cu sare, piper condimente de pui si putin ulei de masline.Se incalzeste o tigaie(de preferat din teflonpentru ca nu se adauga ulei) si se prajesc usor pulpele la foc mediu ,in alta cratita sau tigaie se caleste ceapa impreuna cu 2,3 catei de usturoi zdrobiti  se adauga pulpele prajite se amesteca usor ,se adauga o cana de apa si apoi sucul de rosii, se condimenteaza cu sare piper si daca doriti boia dulce si zahar, daca sosul scade prea tare se mai adauga apa.Cand carnea este suficient de patrunsa se adauga restul de usturoi si busuiocul impreuna cu cimbrul se mai lasa 5minute si se inchide focul se acopera si se trage deoparte.

Se serveste cu mamaliguta.

Pofta Buna !

 

Informaţiile publicate de voceatimisului.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.