Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Reteta zilei – Prajitura „Camely”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

INGREDIENTE:

Blat:

8 ouă la temperatura camerei

150 g zahăr

150 g faină

Un praf de sare

Crema:

5 ouă

125g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

1 1/2pachet de unt sau margarina rama

250 ml frişcă lichidă

Glazură

125 g zahăr

Mod de preparare:

Blat: Se bat albuşurile cu praful de sare până devine o spumă deasă apoi se adăugă treptat zahărul. se bate bine până se topeşte iar la sfârşit se adăugă gălbenuşurile unul câte unul.Faina se încorporează uşor cu un tel. Din compoziţia rezultată se coc pe dosul tăvii 4-5 foi (în funcţie de mărimea tăvii) nu foarte subţiri, la 180 de grade.

Crema: Ouăle întregi împreună cu zahărul se bat bine apoi se pun pe baie de aburi şi se bat până se îngroaşă. După ce este gata se pune la răcit. Untul sau margarina se bate bine şi se adăugă treptat crema de ouă răcită. Frişcă se bate bine.

Glazura: Zahărul se caramelizează fără să se ardă şi se intine în strat subţire pe o coală de hârtie de praf de copt şi se lasă la răcit. Când s-a răcit se dezlipeşte de pe foaia de copt şi se mărunţeşte cu un ciocan.

Asamblare.Se aşează prima foaie peste care se pune crema în strat subţire şi bucăţi de zahăr caramelizat apoi următoarea foaie şi tot aşa până ultima foaie. Prăjitură se îmbracă în frişcă şi se decorează cu bucăţi de zahăr caramelizat.Se pune la frigider pentru câteva ore (eu l-am lăsat peste noapte)

Vă doresc

Poftă bună!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare