Reţeta zilei – 22 decembrie

1
909

TURTĂ DULCE

Ingrediente:

– 1 kg de făină albă;
– 3 linguriţe de bicarbonat;
– 2 linguriţe de scorţişoară;
– 300 g de zahăr pudră;
– 300 g margarină Rama;
– 250 ml miere;
– 3 ouă întregi şi făină pentru întins aluatul.

Mod de preparare:

În primul rând se amestecă făina cu bicarbonatul, scorţişoara şi zahărul pudră. Apoi se adaugă margarina, mierea şi ouăle şi se frământă până se obţine un aluat mai moale. Următorul pas îl constituie aşezarea aluatulului rezultat pe masa presărată cu făină. Acesta se împarte în două sau trei bucaţi şi se întinde fiecare, iar apoi se decupează cu forme.

După aceasta se aşează hârtie de copt în tava în care urmează coacerea figurinelor rezultate după tăierea cu formele amintite, se aşează figurinele şi se lasă în cuptorul preîncălzit, la foc mic, circa 8 – 10 minute până capătă culoare.

Când se răcesc figurinele, acestea se ornează în funcţie de preferinţe (glazură din zahăr pudră, glazura de ciocolată, glazură din albuş de ouă, etc)

Spune-ţi opinia civilizat!

1 COMENTARIU

  1. N-am mai avut vreme sa postez, insa va spun acum ca reteta este exceptionala. Extrem de usor de facut, iar rezultatul este peste asteptari. Moale, dulce, au mancat copii de nu se mai opreau. Si cel mai important! Facuta in casa!!! La multi ani si multumim pentru banutaturile de retete pe care le postati.

Comments are closed.