Reţeta zilei – 22 decembrie

- Advertisement -

Reţeta zilei - 22 decembrie 1TURTĂ DULCE

Ingrediente:

– 1 kg de făină albă;
– 3 linguriţe de bicarbonat;
– 2 linguriţe de scorţişoară;
– 300 g de zahăr pudră;
– 300 g margarină Rama;
– 250 ml miere;
– 3 ouă întregi şi făină pentru întins aluatul.

Mod de preparare:

În primul rând se amestecă făina cu bicarbonatul, scorţişoara şi zahărul pudră. Apoi se adaugă margarina, mierea şi ouăle şi se frământă până se obţine un aluat mai moale. Următorul pas îl constituie aşezarea aluatulului rezultat pe masa presărată cu făină. Acesta se împarte în două sau trei bucaţi şi se întinde fiecare, iar apoi se decupează cu forme.Reţeta zilei - 22 decembrie 2

După aceasta se aşează hârtie de copt în tava în care urmează coacerea figurinelor rezultate după tăierea cu formele amintite, se aşează figurinele şi se lasă în cuptorul preîncălzit, la foc mic, circa 8 – 10 minute până capătă culoare.

Când se răcesc figurinele, acestea se ornează în funcţie de preferinţe (glazură din zahăr pudră, glazura de ciocolată, glazură din albuş de ouă, etc)

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Reţeta zilei-Prajitura cu cocos şi cremă de vanilie

Ingrediente: Blat 150g margarină 100g zahăr 1 lingura cacao...

Reţeta zilei – Piramide cu ciocolată

Ingrediente: 500 g biscuiţi simpli 200 g zahăr 400 ml lapte 50 g...

Reţeta zilei – Tort de mere

INGREDIENTE: 4 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri faina 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Tort ” Noapte timişoreana”

INGREDIENTE: Blat 6 ouă 250 g zahăr 250 g faină 1 linguriţă praf de...

Reţeta zilei – Prăjitura „indiene”

INGREDIENTE Blat: 3 ouă 3 linguri zahăr 3 linguri faina Coaja rasă de portocală Crema: 3...

Reţeta zilei – Prăjitura „Petre Roman”

INGREDIENTE: Pentru 1 foaie 3 ouă 3 linguri apă rece 6 linguri de...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img