Captură record de droguri în România: peste 2,5 tone de cocaină

- Advertisement -

Polițiștii români au descoperit și confiscat peste 2,5 tone de cocaină, în Portul Constanța. Aceasta este cea mai mare captură de droguri făcută în țara noastră.

Polițiștii și procurorii DIICOT au descoperit o cantitate record, de peste 2,5 tone de cocaină, într-un container din Portul Constanța. Transportul provenea din America de Sud și urma să ajungă în Olanda. Valoarea de piață a drogurilor a fost estimată la 625.000.000 de euro. Cinci persoane au fost reținute pentru 24 de ore și arestate preventiv pentru 30 de zile, în urma deciziei magistraților: NARVAEZ RAMON DIEGO, cetățean columbian, MIKAILIONIS NERIJUS, LAURINCIKAS AURIUS, GAIDAMAVICIUS VYGANTAS și MICEIKA TADAS, cetăţeni lituanieni, pentru săvârşirea infracţiunilor de inițiere, constituire și sprijinire a unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc și complicitate la tentativă de trafic internațional de droguri de mare risc.

„În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada aprilie – iunie 2016, inculpatul Mimoun Kaabouni împreună cu inculpații Narvaez Ramon Diego, cetățean columbian și cu Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas și Miceika Tadas, cetățenii lituanieni, au inițiat și constituit un grup infracțional organizat, pe care ulterior l-au și sprijinit prin acțiuni distincte, în scopul săvârșirii de infracțiuni de trafic internațional de droguri de mare risc (efectuarea de transporturi de mari cantități de cocaină din Columbia în Europa de Vest, cu tranzitarea teritoriului României) și trafic intern de droguri de mare risc (extragerea, deținerea și manevrarea drogurilor respective, pe teritoriul României, în vederea transportării ulterioare a acestora în țări din Europa de Vest). Astfel, în perioada aprilie – iunie a anului 2016, împreună cu inculpații anterior menționați, au introdus în România, prin Portul Constanța, fără drept, cantitatea de aproximativ 2500 kilograme cocaină, prin disimularea acestor droguri în spații special amenajate ale unor containere (introduse în România prin utilizarea, ca paravan, a unor operațiuni de import – export de aproximativ 320 tone banane din Columbia în România). Tot astfel, în perioada 21.06.2016 – 29.06.2016, activitatea infracțională a inculpatului Mimoun Kaabouni a continuat, în sensul că, împreună cu inculpații Narvaez Ramon Diego, Mikailionis Nerijus, Laurincikas Audrius, Gaidamavicius Vygantas și Miceika Tadas au încercat să scoată din România, fără drept, cantitatea totală de aproximativ 2500 kilograme cocaină provenită din Columbia, droguri ce urmau a fi direcționate către Europa de Vest”, au transmis procurorii DIICOT.

Pentru a extrage drogurile, inculpații au închiriat un depozit în Eforie Sud. Polițiștii și procurorii au descins când inculpații erau în mijlocul operațiunlor.

„La data de 27/06.2016 şi la data de 29.06.2016 , orele 20:00, procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu ofițeri din cadrul DCCO au descins la acest imobil procedându-se astfel la constatarea în flagrant a infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare risc. În paralel, în data de 29.06.2016, inculpatul Mimoun Kaabouni zis „Rocky” a fost reținut de către autoritățile spaniole în timp ce încerca să părăsească teritoriul Spaniei, pe aeroportul din Malaga, în vederea soluționării propunerii de arestare preventivă formulate de către procurorii D.I.I.C.O.T”, au mai transmis procurorii DIICOT.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale, iar acţiunea a fost efectuată cu sprijinul A.N.A.F. – Direcția Generală Antifraudă Fiscală, Direcția Generală a Vămilor, Poliția de Frontieră Română, D.G.I.A. și M.A.E., dar și cu ajutorul polițiștilor din S.U.A.-D.E.A. și Spania – Guardia Civil.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

La noapte trecem la ora de vară!

În această noapte, România trece la ora de vară....

Politistii de la Crima Organizata din Timisoara au descoperit cocaina intr-o masina, la granita cu Ungaria

Poliţiştii de la Brigada de combatere a criminalităţii organizate...

Politia Locala descopera numarul ”ingrijorator” de drogati din parcurile Timisoarei

Cinci tineri au fost depistați de polițiștii locali consumând...

Politistii din Timis, actiuni de prevenire in scoli

Prevenirea şi combaterea infracţionalităţii reprezintă atribute esenţiale ale activităţii...

Cantam ”La multi ani, Romania!”, la Timisoara, de 1 Decembrie! Vezi programul zilei Centenarului!

”La mulţi ani, România!” este titlul manifestării organizate în...

Din aceeași categorie

Categorii Populare