Cosmin Ţînta – Revoluţia mai poate învinge

- Advertisement -

Cel mai mult mă bucură sentimentul că naţia nu a fost înfrântă şi că românii încă mai speră şi mai cred într-o patrie.

Că luptă pentru a şi-o lua înapoi. Pe 16 noiembrie a învins patriotismul din noi, un patriotism curat şi nobil, fără nicio legătură cu naţionalismele de şaradă. Absolut toată clasa politică trebuie să înveţe din lecţia lui 16 noiembrie, pentru că absolut toţi au pierdut. Românii nu au votat anti-stanga sau pro-dreapta.

Românii au votat împotriva “sistemului” instaurat în urmă cu 25 de ani. Oare îşi dau seama politicienii de asta?

Dincolo de stările sufleteşti şi de gândurile ce se ivesc pe fond emoţional, stau câteva aspecte pragamatice care trebuie menţionate. În primul rând, felicitări bucureştenilor, ieşenilor şi constănţenilor.

În al doilea rând, ruşine nemernicilor care au încercat să speculeze cu steguleţe verzi, de laborator, cu mesaje ticluite şi provocări, eventualele fisuri care ar fi apărut între români.

Apoi să remarcăm că personaje importante până acum pe scena politică nu mai pot fi întoarse din drumul către lada de gunoi a istoriei. Ponta, Tăriceanu, Meleşcanu şi alţi câţiva din anturajul lor imediat nu mai pot fi vulcanizaţi, fardaţi şi puşi din nou în vitrină decât de către unii cărora le lipseşte cu desăvârşire simţul politic şi cel al realităţii.

Paradoxal, nu cred că aceeaşi soartă o va avea Băsescu. Privind înainte, trebuie să conştientizăm că 16 noiembrie aduce doar un început. “Alle Anfang sind schwer” şi noi am trecut cu brio de început. Trebuie să continuăm, până când vom reforma clasa politică şi vom reinstala normalitatea.

Urmează, probabil, spasmele “sistemului” şi agăţarea disperată de putere. Să nu ne speriem… Ci să sperăm! Implicat, aşa cum am dovedit că putem!
Se vor zbate, greţos ca de obicei, mijloacele media deţinute de moguli. Ignoraţi-le, nu ne mai pot suci minţile.

Pregătiţi-vă de sărbători, frumos şi creştineşte. Felicitaţi-vă neamurile şi prietenii de afară fiindcă ştiu să lupte pentru dreptul lor la o patrie. Strângeţi-vă mâinile unii altora, îmbrăţişaţi-vă. Numai aşa putem aduce victoria revoluţiei noastre asupra loviturii lor de stat. Patria e aici. Şi e a noastră de drept. Hai România!

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

La noapte trecem la ora de vară!

În această noapte, România trece la ora de vară....

Cantam ”La multi ani, Romania!”, la Timisoara, de 1 Decembrie! Vezi programul zilei Centenarului!

”La mulţi ani, România!” este titlul manifestării organizate în...

Expozitie cu ”Temple si Sinagogi din Romania”, la Timisoara

Consiliul Județean Timiș, Biblioteca Județeană Timiș ”Sorin Titel”, Mitropolia...

Deputatul Pirtea, soluţie pentru deblocarea proiectului autostrăzii Timişoara – Pancevo

Aruncatul pisicii în curtea vecinului a devenit un sport...

Slovac condamnat pentru tâlhărie, expulzat din țară

Un cetățean slovac a fost expulzat săptămâna aceasta din...

Din aceeași categorie

Categorii Populare