12.9 C
Timișoara
vineri,14,mai,2021
AcasăStiriCantam ”La multi ani, Romania!”, la Timisoara, de 1 Decembrie! Vezi programul...

Cantam ”La multi ani, Romania!”, la Timisoara, de 1 Decembrie! Vezi programul zilei Centenarului!

”La mulţi ani, România!” este titlul manifestării organizate în data de 1 decembrie 2018 de către Primăria Timişoara, pentru a marca 100 de ani de la Marea Unire, un eveniment cu şi despre români.

Programul a fost structurat pentru a fi în concordanţă cu celelalte manifestări publice, organizate de Instituţia Prefectului Timiş şi instituţiile partenere, primul eveniment al zilei fiind demarat la ora 15:00, când tramvaiul tras de cai, tramvaiule istorice cunoscute ca ”Gemenele”, dar şi tramvaiul turistic ”TramTur”, împreună cu formația Timişoara Big Band şi oficialităţile invitate deschid programul organizat de Primăria Timişoara, printr-o călătorie pe ruta Piaţa Maria – Podul Traian – Catedrala Mitropolitană, totul în coordonarea Societății de Transport Public Timișoara (STPT).

Un miniconcert al celor de la Timişoara Big Band va avea loc în Piața Operei cu începere de la ora 15:15, pentru ca după un alt sfert de oră, scena din Piaţa Victoriei să fie ”acaparată” cu un program folcloric dedicat Centenarului, prezentat de Florin Mihoc şi Silvana Râciu. Pe scenă vor urca: Ansamblul ”Ghiocelul” din Giroc, cu soliştii Sur Loredana, Mariana Zota, coregraf Victor Jicheran și Șipoș Ionel, Ansamblul ”Doina Timişului” a Casei de Cultură a Studenţilor din Timişoara, cu soliştii Anca Pantâru, Ioan Surdu, coregraf Marius Ursu, Ansamblul Profesionist ”Semenicul” al Centrului Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, cu solişti Ramona Vita, Titian Puichiţa și Ansamblul ”Timişul” al Casei de Cultură din Timişoara, cu interpreții Petrică Miulescu-Irimică, Dumitru Stoicănescu, Mihaela Petrovici, Silvana Râciu, Ilie Medrea, Mariana Deac, avându-l coregraf pe Toma Frențescu și condonator muzical prof.dr. Deian Galetin.

În acest timp, începând cu ora 17:00, va avea loc vernisajul expoziţiei artiştilor Asociaţiei ”Romul Ladea”, dedicate Centenarului Marii Uniri şi organizată în spaţiul Casei de Cultură din incinta Bastionului Theresia.

Cu începere de la ora 19:40 va ave loc un impresionant ceremonial militar de retragere cu torţe al militarilor Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere ”Decebal”, soldații urmând să intre în Piaţa Victoriei de pe strada Alba Iulia, iar după circa cinci minute se va intona Imnul de Stat al României de către Fanfara Garnizoanei Militare.

La ora 19:50 va avea loc mult așteptatul moment de aprindere a iluminatului festiv de Sărbători şi deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, oficiate de către primarul Nicolae Robu. După acest moment se va juca Hora Unirii, pentru ca de la ora 20:00 să înceapă concertele susținute de Ștefan Bănică Jr., Bosquito și Alexandra Stan. La finalul momentelor muzicale, timișorenii prezenți se vor bucura de un minunat foc de artificii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

14,919FaniÎmi place
515CititoriConectați-vă
160CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
191CititoriConectați-vă
46,600AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente