Muzeul Național al Banatului găzduiește în această perioadă un eveniment de excepție pentru istoria și tradiția Timișoarei – vernisajul expoziției dedicate centenarului Parohiei Elisabetin.

Miercuri, 7 august 2019, cu începere de la ora 18:00, Muzeul Național al Banatului (MNaB) în colaborare cu Parohia Romano – Catolică Elisabetin organizează vernisajul Expoziției aniversare – Centenarul Parohiei Elisabetin.

Vernisajul expoziției este prilejuit de aniversarea a 100 de ani de la înființarea Parohiei Romano – Catolice Elisabetin, ocazie cu care peste 200 de piese de patrimoniu cu o valoare inestimabilă vor putea fi admirate în perioada care urmează în cadrul MNaB. Obiecte de cult, icoane, crucifixuri, documente, fotografii, corespondență în original, cădelnițe, veșminte preoțești, partituri în manuscris și alte comori așteaptă să fie re(descoperite). Vor prezenta: Corina Cranciova, muzeograf; Ioan Hațegan, istoric; Dan Ciobotaru, arheolog și preot István Barazsuly, paroh al Parohiei Romano – Catolice din Timișoara III, Elisabetin.

Expoziția va putea fi vizitată săptămânal, marți până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00, în mansarda B2 a Bastionului Theresia.

Expoziție aniversară – Centenarul Parohiei Elisabetin

Miercuri, 7 august, de la ora 18:00, Muzeul Național al Banatului în colaborare cu Parohia Romano – Catolică Elisabetin organizează vernisajul Expoziției aniversare – Centenarul Parohiei Elisabetin.Vernisajul expoziției este prilejuit de aniversarea a 100 de la înființarea Parohiei Romano – Catolice Elisabetin, ocazie cu care peste 200 de piese de patrimoniu cu o valoare inestimabilă vor putea fi admirate în perioada care urmează în cadrul MNaB. Obiecte de cult, icoane, crucifixuri, documente, fotografii, corespondență în original, cădelnițe, veșminte preoțești, partituri în manuscris și alte comori așteaptă să fie re(descoperite). Vor prezenta: Corina Cranciova, muzeograf; Ioan Hațegan, istoric; Dan Ciobotaru, arheolog și preot István Barazsuly, paroh al Parohiei Romano – Catolice din Timișoara III, Elisabetin. Expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică în intervalul orar 10:00 – 18:00, în mansarda B2 a Bastionului Theresia.#mnab #vernisaj #centenarparohiaromanocatolicaelisabetin #parohiaromanocatolicaelisabetin

Publicată de Muzeul Național al Banatului pe Marţi, 6 august 2019

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.