Parohia Romano – Catolica din cartierul timisorean Elisabetin sarbatoreste 100 de ani

- Advertisement -

Muzeul Național al Banatului găzduiește în această perioadă un eveniment de excepție pentru istoria și tradiția Timișoarei – vernisajul expoziției dedicate centenarului Parohiei Elisabetin.

Miercuri, 7 august 2019, cu începere de la ora 18:00, Muzeul Național al Banatului (MNaB) în colaborare cu Parohia Romano – Catolică Elisabetin organizează vernisajul Expoziției aniversare – Centenarul Parohiei Elisabetin.

Vernisajul expoziției este prilejuit de aniversarea a 100 de ani de la înființarea Parohiei Romano – Catolice Elisabetin, ocazie cu care peste 200 de piese de patrimoniu cu o valoare inestimabilă vor putea fi admirate în perioada care urmează în cadrul MNaB. Obiecte de cult, icoane, crucifixuri, documente, fotografii, corespondență în original, cădelnițe, veșminte preoțești, partituri în manuscris și alte comori așteaptă să fie re(descoperite). Vor prezenta: Corina Cranciova, muzeograf; Ioan Hațegan, istoric; Dan Ciobotaru, arheolog și preot István Barazsuly, paroh al Parohiei Romano – Catolice din Timișoara III, Elisabetin.

Expoziția va putea fi vizitată săptămânal, marți până duminică, în intervalul orar 10:00 – 18:00, în mansarda B2 a Bastionului Theresia.

Expoziție aniversară – Centenarul Parohiei Elisabetin

Miercuri, 7 august, de la ora 18:00, Muzeul Național al Banatului în colaborare cu Parohia Romano – Catolică Elisabetin organizează vernisajul Expoziției aniversare – Centenarul Parohiei Elisabetin.Vernisajul expoziției este prilejuit de aniversarea a 100 de la înființarea Parohiei Romano – Catolice Elisabetin, ocazie cu care peste 200 de piese de patrimoniu cu o valoare inestimabilă vor putea fi admirate în perioada care urmează în cadrul MNaB. Obiecte de cult, icoane, crucifixuri, documente, fotografii, corespondență în original, cădelnițe, veșminte preoțești, partituri în manuscris și alte comori așteaptă să fie re(descoperite). Vor prezenta: Corina Cranciova, muzeograf; Ioan Hațegan, istoric; Dan Ciobotaru, arheolog și preot István Barazsuly, paroh al Parohiei Romano – Catolice din Timișoara III, Elisabetin. Expoziția va putea fi vizitată de marți până duminică în intervalul orar 10:00 – 18:00, în mansarda B2 a Bastionului Theresia.#mnab #vernisaj #centenarparohiaromanocatolicaelisabetin #parohiaromanocatolicaelisabetin

Publicată de Muzeul Național al Banatului pe Marţi, 6 august 2019
Parohia Romano - Catolica din cartierul timisorean Elisabetin sarbatoreste 100 de ani 1

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Lupte cu ARME din Evul Mediu, la Timisoara! Incepe Festivalul Medieval al Castelului Huniade

Muzeul Național al Banatului împreună cu Consiliul Județean Timiș...

Cantam ”La multi ani, Romania!”, la Timisoara, de 1 Decembrie! Vezi programul zilei Centenarului!

”La mulţi ani, România!” este titlul manifestării organizate în...

Conferinte, expozitii si educatie financiara! BNR sarbatoreste Centenarul la Timisoara

În contextul aniversării Centenarului Marii Uniri, Banca Națională a...

Enel, la 10 ani de prezență pe piața din România. Ce VIDEO de celebrare a fost lansat

Enel celebrează astăzi 10 ani de prezență pe piața...

Penelistul Viorel Coifan, atac dur la RATT: ”Prea simplu, prea de la țară!” Tu ce părere ai?

Unul dintre ”timișorenii vechi (dar nu antici)” cu ștate...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img