Consiliul Județean Timiș, Biblioteca Județeană Timiș ”Sorin Titel”, Mitropolia Banatului și Comunitatea Evreilor din Timișoara organizează joi, 15 noiembrie 2018, cu începere de la ora 17:00, expoziția ”Temple și Sinagogi din România”.

Expoziția reunește 25 de roll-up-uri cu fotografii ale unora dintre cele mai importante lăcașuri de cult iudaic din țara noastră, cuprinzând atât elemente arhitectonice, cât și elemente de artă: picturi murale, vitralii, sculpturi în lemn şi metal, imagini cu obiecte folosite în cadrul ceremoniilor religioase evreiești.

Cele 25 de panouri cu fotografii ale templelor și sinagogilor existente pe teritoriul României vor fi însoţite de informaţii referitoare la atestarea lor istorică și a stilurilor arhitecturale.

Evenimentul, care beneficiază de sprijinul Guvernului României – Secretariatul de Stat pentru Culte, va avea loc la Secția de Arte ”Deliu Petroiu”, a Bibliotecii Judeţene Timiş ”Sorin Titel”, situată în incinta Complex Bastion Theresia, corp A.

Vor lua cuvântul: ÎPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului şi Dr. Aurel Vainer, Președintele Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România- Cultul Mozaic. Întâlnirea va fi moderată de Dr. Luciana Friedmann, Președintele Comunităţii Evreilor din Timişoara.

Manifestarea se înscrie într-o serie de acțiuni comune desfășurate împreună cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic și Mitropolia Banatului. Acest parteneriat a luat ființă la inițiativa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, și a Dr. Aurel Vainer, Președintele Comunităţii Evreieşti din România – Cultul Mozaic.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.