Transfer aeroport
12.6 C
Timișoara
26-feb.- 2020
Transfer aeroport

Expozitia ”20” isi deschide portile la Galeria Helios

Si-a parcat BMW-ul ca un nesimtit si a scos numerele de inmatriculare ca sa scape de amenda

Conducătorul unui BMW parcat neregulamentar a crezut că scapă de sancțiune dacă își dă jos numerele...

Concert tribut Iron Maiden cu trupa Rainmaker, la Timisoara

Trupa sârbească Rainmaker ajunge pentru prima dată în Timișoara, unde urmează să susțină un concert-tribut, live,...

Un tramvai care ”merge” pe ruta Bors – Calafat, da peste cap traficul din Timis

Un transport agabaritic va perturba traficul rutier din județul Timiș în perioada 25 februarie - 3...

Nesimtire! Si-a parcat masina in fata usii unui chiosc din Piata 700, in care erau doua persoane

Polițiștii locali din Timișoara se confruntă cu tot mai mulți șoferi nesimțiți, iar oamenii legii sunt...

Joi, 1 noiembrie, Galeria HELIOS a Uniunii Artiștilor Plastici din Timișoara prezintă expoziția 20. Artistul vizual Cristian Sida expune alături de foștii săi studenți, ajunși și ei, azi, artiști bine apreciați: Georgiana Iancu, Edith Torony, Patricia Ferenț, Nicolae Velciov, Ligia Gaja-Minda, Andrei Dinică.

Vernisajul va avea loc la ora 18:00, iar expoziția face referire la cei douăzeci de ani de activitate didactică la Facultatea de Arte și Design din cadrul Universității de Vest parcurși de Sida.

Cum a început totul? ”Prin primăvara lui 1998, la finele anului VI, mergeam ca de obicei înspre centru, de la facultate, care atunci avea sediul pe Calea Bogdăneștilor, împreună cu Profesorul meu, Romul Nuțiu. La un moment dat, Nuțiu se oprește, undeva în zona Pieței 700, și mă întreabă, și spune ”Sida, de la toamna ce faci?” Eu, aproape sigur pe mine ‚ ”Plec din țară!” El, ”Pai treaba este cam așa, că vrem să te ținem asistent la pictură”. A urmat o tăcere timp de câteva minute. Nu puteam să procesez imediat, plus că propunerea venea de la dascălul meu. Pe de altă parte eu aplicasem la o bursă Unesco, pentru o rezidență în atelierul în care, în anul 1955, Jean Dubuffet se mutase la Vence, în sudul Franței, pentru a realiza cunoscutele Tableaux/Assemblages. Un ciclu de lucrări cu nume predestinat, pentru ca ulterior, modulul de studii la care aveam să predau împreuna cu Profesorul Nuțiu se numea, ”Materiale, materie, sens”. Hazard? (…) Și, treaba a fost cam așa… cum îi plăcea lui să spună. Au urmat apoi nouă ani de muncă împreună, la specializarea pictură, ani în care am făcut practic o a doua facultate. În prezent, studenții, actuali, sau foști, aparțin aceleiași “familii” conceptuale. Cu toții și-au făcut și desăvârșit ucenicia, la aceeași instituție de învățământ, iar în configurația naturală a unei familii, cea a Universității de Vest, rolurile dispar, rămâne doar curgerea firească a timpului și succesiunea generațiilor”, povestește Cristian Sida, fost student, actual dascăl, unul din cei mai activi artiști vizuali români contemporani.

- Advertisement -Transfer aeroport

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Urmăriți-ne!

13,691FaniÎmi place
501CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
39,800AbonațiAbonați-vă
Galla Events

TIMISUL DE IERI

TIMIŞUL DE IERI- Stampe de colecţie cu Cetatea Timişoarei

  1. Denumirera - descriere Cetatea Timisoarei Autorul Gabriel Bodenehr Data si locul întocmirii 1720, Augsburg Dimensiuni (mm) Aproximativ 492/140 (nu are...