Razvan Nedelcu, patronul ”Ingerii Galbeni”, condamnat la inca SAPTE ani de inchisoare, cu executare

- Advertisement -
Soții Nedelcu, patronii firmei Îngerii Galbeni, au fost condamnați pentru șantaj în dosarul în care erau incriminați ca urmare a faptului că s-au făcut stăpâni pe parcările private de interes public din Timișoara. Sentință primei instanțe în dosarul de șantaj l-ar ține după gratii 17 ani și două luni pe Răzvan Nedelcu, în timp ce soția sa a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare.

Delia Florica Nedelcu și soțul său, Răzvan Sorin, au fost condamnați, în primă instanță, pentru participație improprie la șantaj în formă calificată, alături de persoanele juridice SC Ora Opt SRL, SC Îngerii Galbeni Asigurări SRL și SC Banat Tractări SRL, societăți administrate de Răzvan Nedelcu. Astfel, instanța a decis să îl condamne la șase ani de închisoare pentru participație improprie la șantaj în formă calificat dar și la un an de închisoare pentru loviri sau alte violențe. Datorită faptului că patronul ”Îngerii Galbeni” se află, deja, în spatele gratiilor, după ce a fost condamnat la un total de 12 ani de închisoare în alte două dosare despre care v-am informat AICI, instanța a decis contopirea pedepselor și aplicarea unei pedepse totale de 17 ani și două luni de închisoare cu executare.

Soția acestuia, Delia Nedelcu, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare și un termen de încercare de patru ani. Ca pedeapsă suplimentară, magistrații au mai ”sancționat-o” cu obligația de a presta 120 de zile de muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Municipiului Timișoara sau al Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Timiș.

Familia Nedelcu, în solidar cu cele trei societăți comerciale deținute, vor trebui să plătească, în total, 221.036 de lei reprezentând amenzi, daune materiale, returnare de taxe de ridicare și daune morale părților vătămate. Pe lângă aceste sume, cei doi sunt obligați de instanță să achite câte 10.000 de lei cheltuieli de judecată avansate către stat. În finalul sentinței, judecătorii timișoreni o obligă pe Delia Nedelcu și societățile comerciale să publice hotărârea de condamnare în presa scrisă tipărită și online locală de patru ori într-o perioadă de timp de două luni. Sentința nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Răzvan și Delia Nedelcu au ajuns în această situație după ce firmele acestora au blocat numeroase autoturisme în diferite parcări din Timișoara, sau chiar au ridicat mașinile unor persoane, autoturisme pentru ”liberarea” cărora solicitau sume uriașe de bani. ”Concret, infracțiunile de șantaj comise de către angajații inculpatelor persoane juridice SC Îngerii Galbeni Asigurări SRL și SC Banat Tractări SRL, în numele acestora, ca urmare a participației improprii a inculpaților Nedelcu Răzvan Sorin și Nedelcu Delia Florica, în apărarea unui drept iluzoriu de proprietate asupra locurilor de parcare închiriate pe str. Miresei nr.1 din Timișoara și neînregistrate ca punct de lucru al societăților, au fost săvârșite prin blocarea fără temei legal a roților autovehiculelor persoanelor vătămate, urmată de invocarea încălcării de către acestea, în mod intenţionat, a proprietăţii private a inculpatelor persoane juridice, și astfel, ca urmare a pierderii folosinţei autoturismului de către persoanele vătămate, acestora le-a fost condiţionată redobândirea posesiei asupra vehiculului de plata unor sume de bani”, se arată în documentul de trimitere în judecată.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Din aceeași categorie

Categorii Populare