Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

De-ale carnavalului! Viceprimarul Ruben Lațcău face anchetă cu Poliția Locală ca să vadă cine a băgat în casă…Poliția Națională

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
Ceea ce s-a întâmplat în Primăria Timișoara, în ultimele două zile, arată clar nivelul de degradare la care a ajuns administrația locală. Să îngrădești, să obstrucționezi și să șicanezi accesul unui angajat al municipalității, fie el și director, într-o instituție publică, în care și-a câștigat dreptul la muncă, nici nu mai contează dacă prin concurs sau decizie judecătorească, este de bezna minții.

O decizie dementă care n-are nicio legătură cu spiritul acestui oraș ci mai degrabă cu frustrarea și neputința viceprimarului Ruben Lațcău de a-și impune, într-o manieră decentă și profesionistă, viziunea useristă asupra unui alt GEN de administrație publică-locală. Cert e că niciodată, în istoria acestui oraș, mai marii municipalității nu au dat dispoziție ca birourile subordonaților să fie sparte, yalele să fie schimbate și ușile să fie închise cu lacăte. Niciodată!

Războiul dintre administrația Dominic Fritz și angajații nemulțumiți de noua organigramă a trecut la un nou nivel, în urmă cu două zile când, pe data de 23 august a.c., Ruben Lațcău a decis să-și forțeze norocul și să dispună intrarea în forță în biroul directorului tehnic al Primăriei Timișoara, Culiță Chiș, aflat în concediu medical. Legal și blindat cu hârtii medicale! Ba mai mult, să-i schimbe broasca de la ușă și să o asigure și cu un lacăt de bazar!

Pe motiv că, chipurile, Culiță Chiș, dușmanul nr. 2 al administrației useriste – după Ionuț Nasleu – a dezertat! Și nu numai că a fugit din post dar, așa cum a declarat Ruben Lațcău colegilor de la pressalert.ro, ieri, 24 august, la o zi după ce a încercat ușa biroului lui Culiță Chiș, directorul tehnic a intrat în pământ. Mai mult, că omul e de negăsit, că nu a mai dat pe la birou de ceva vreme, că nu răspunde la apeluri și sms-uri. Și, colac peste pupăză, că nu există niciun lacăt pe ușa biroului de director tehnic al PMT, deși evidențele, realitatea și fotografiile demonstrează exact contrariul!!!

Și Ruben Lațcău a spus: ”Domnul Culiță nu a mai fost pe la birou de multă vreme. Chiar i-am scris un sms, astăzi că am încercat să dau de el și ieri și nu răspunde. Teoretic, ar trebui să fie la lucru. Nici săptămâna trecută nu a fost la lucru. De când s-a dat organigrama nu cred că a fost două zile la birou. Tot vine cu concedii medicale, de odihnă, tot găsește scuze prin care să se scoată. Nu e niciun lacăt. Dacă nu vine, o să-l pun absent și o să spună că-l discriminez”.

Da, viceprimarul Timișoarei nu minte când spune că i-a dat un sms lui Culiță Chiș, ieri, 24 august, ora 9.09, exact la o zi după ce i-a fixat directorului tehnic un lacăt pe ușă și după ce a forțat yala biroului. Unul singur, care sună așa: ”…mi-au zis cei de la Resurse Umane că nu sunteți în concediu, nici de odihnă și nici de boală, ieri nu știu dacă ați fost pe aici că am întrebat de dvs. Când veniți la birou vă rog să treceți pe la mine, sunt mai multe lucruri pe care vreau să le discutăm. Până la recurs sau fond sunteți repus pe post, chiar dacă structura nu mai există, dar asta nu contează, aveți multă treabă de rezolvat”.

O lume de poveste

Și, încă de la început, trebuie lămurite câteva aspecte. Primul, referitor la faptul că directorul Chiș ”nu a mai fost la lucru de ceva vreme” și extensia conform căreia ”mi-au zis cei de la Resurse Umane că nu sunteți în concediu…”. Afirmații absolut greu de crezut atâta timp cât concediul medical al directorului Culiță Chiș este depus la Primăria Timișoara, încă de la finele lunii trecute și este valabil până pe data de 30 august a.c. Așadar, zvonurile conform cărora angajatul municipalității ar fi dezertat și ar fi de negăsit, propagate în mod public de viceprimarul userist, sunt simple fantasmagorii! Fără nicio tangență cu realitatea!

Interesant e că la plângerea prealabilă a directorului tehnic al PMT, care a acuzat ”autori necunoscuți” că i-au spart biroul de la etajul întâi al municipalității, în cursul după-amiezii zilei de ieri, angajații IPJ Timiș s-au deplasat la fața locului, demarând cercetarea criminalistică. Și oamenii legii au luat amprente de pe toată suprafața ușii cu pricina, urmând să ia declarații de la martori și să continue ancheta judiciară. Lucru care i-a scos din sărite pe cei care conduc administrația locală.

Așa că, dis-de-dimineață, la butonul useriștilor, la Primăria Timișoara a descins Poliția Locală care a demarat o…anchetă în anchetă. Practic, zmeii interimarului Dumitru Domășnean, care se pregătește de concursul de titularizare pe post, s-au pus pe cercetat un nou ”incident de securitate”: cine a permis accesul și activitatea Poliției Naționale în incinta Primăriei Timișoara, fără aprobare prealabilă. Și s-a stabilit traseul angajaților MAI, încă din parcarea instituției, cine i-a luat, cine i-a însoțit pe oamenii legii, până la etajul întâi al palatului administrativ, cine a dat relații etc. De I.L. Caragiale!

Oricum, vorba Aidei Szilagyi, consilier local USR, prezentă mai mult pe post de comentator de Facebook decât prin HCL-uri în interesul comunității locale: trebuie să ai o minte tare încâlcită să scornești asemenea… scenarii! Și să mai și dai sms-uri, chipurile, să vină omul la treabă că e mult de lucru, când știi clar că i-ai rupt ușa biroului și i-ai mai și pus lacăt pe intrare! Bun, e clar că nu e vina viceprimarului Ruben Lațcău, în totalitate, că nici usersitul nu s-a născut învățat!

Ce trebuie să țină minte tânărul Lațcău și la ce ar fi frumos să fie atentă experta ONU, Aida Szilagyi, e că, tocmai pentru a evita abuzurile, legea prevede că un viceprimar poate fi schimbat din funcție cu două treimi din numărul consilierilor locali, dar poate fi numit în această poziție cu numai jumătate plus unu din numărul de voturi. Asta, apropo de ”mințile încâlcite” care, imediat după startul recoltei de toamnă, riscă să meargă după fenta PSD, girată și de o parte din USR. Doar că ”la redistribuirea” de funcții publice, s-ar putea să cadă între scaune și să rămână cu ochii în soare!

Nu de alta, dar pe turnanta combinațiilor se mai pregătește o variantă de viceprimar, agreată de un grup de tovarăși și tovarășe din zona Pieței Bălcescu din Timișoara, pluton care, conectat la linia academică și diplomatică, transmite CV-uri, idei, oportunități și invitații la ”mese rotunde”, direct în inima USR Timiș. Și nu numai că funcționează cureaua de transmisie, dar are și un mare succes, semn că viitoarele mișcări pe piața forței de muncă de la stat, care urmează să fie asumate de ”oamenii noi”, sunt rezultatul lobby-ului ”pașoptiștilor”.

Așadar, Roxana Iliescu, consilier local Pro România, greșește fundamental când afirmă că PSD+USR=love. Și, mai mult, că e un blat între cele două partide, la nivelul CLT. Nu, blatul nu e între cele două partide, ci între doi reprezentanți la vârf care reprezintă formațiunile politice și care controlează voturile pe persoană fizică autorizată…


- Advertisement -
Tiberiu Kiss
Tiberiu Kiss
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

4 COMENTARII

  1. Vai da ce-l mai iubesti pe prostul asta de culita. Baga banu greu in buzunarul tau, altfel filosof ramaneai.

    Degeaba o sa raspunzi tu “ironic”, parca vad: da, fix de asta scriu, ca sa ma plateasca.
    Ironiile astea de scoala generala level tin poate la prostovani, si na, poate asta e targetul tau, naiba stie. Eu intru oricum de curios numa pe aici, sa mai vad cum coborati inca o treapta. Oricum nu prea ai ce citi la stiri locale in palmisoara (ai uitat?).

    Pai asculta nenea conspirationistule, culita asta e mama si tata combinatiilor pa bani din primarie. Si cel mai proaspat postac de la voceatimisului stie asta. Ei, sa mi-l transformi pe spagarul asta sinistru in ceva erou al muncii, si sa-mi zici ca nici nu iei bani pentru asta, inseamna ca esti PROST GRAMADAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

    Capisci?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore