Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSănătatePregătiri pentru valul 4, al pandemiei COVID! A fost redeschis Spitalul de...

Pregătiri pentru valul 4, al pandemiei COVID! A fost redeschis Spitalul de Campanie de pe Stadionul CFR

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Autorităţile din Timiş se pregătesc pentru valul 4 al pandemiei COVID! Astfel, începând de astăzi, s-a redeschis Sistemul medical modular de izolare și tratament (SMMIT) Timișoara amplasat pe Stadionul CFR din Timișoara. Acesta funcționează ca și secție externă de boli infecțioase a Spitalului Militar ”Dr. Victor Popescu” Timișoara şi asigură asistență medicală și tratament persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În contextul creșterii constante a numărului de cazuri și a numărului de persoane ce necesită spitalizare, s-a procedat la reoperaționalizarea acestui spital modular, fiind operaționalizate începând de astăzi cele 10 paturi în cadrul secției ATI și 10 paturi pe secția infecțioase, paturi non ATI. În funcție de evoluția pandemiei și de necesarul de paturi în spitale, SMMIT va reoperaționaliza și alte paturi non ATI, la nevoie putând să fie operaționalizate toate cele 54 de paturi non ATI existente”, spune prefectul de Timiş, Zoltan Nemeth.

Numărul cazurilor noi de coronavirus este într-un trend ascendent. Astăzi în Timiş au fost raportate 49 de cazuri noi de infectare cu COVID, iar în spitalele din judeţ sunt internaţi în acest moment 72 de persoane. 17 pacienţi sunt în stare gravă pe secţiile ATI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare