Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Incident de securitate! Biroul directorului tehnic al Primăriei Timișoara, Culiță Chiș, a fost spart…din interior

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023
Un fapt fără precedent a fost constatat, ieri dimineața, de către angajații Primăriei Timișoara: biroul directorului tehnic al municipalității, Culiță Chiș, a fost spart. Mai mult, după ce că s-a forțat ușa și s-a pătruns în interior, la ieșire, ”hoții” au mai avut timp să schimbe și încuietoarea. Practic, au înfiletat în ușa de termopan două ”inele”, după care au pus și-un lacăt pe ușă! Astfel încât nimeni să nu mai intre în ”zona administrativă” a Direcției Tehnice, spațiu restricționat din pricina unor documente cu caracter secret și confidențial.

De precizat că directorul Culiță Chiș, care în urmă cu o săptămână și-a câștigat dreptul de a reveni pe funcție, după un proces cu administrația useristă a lui Dominic Fritz, a aflat despre spargerea biroului său de la colegii domniei sale. Chiar dacă se află și azi în concediu medical, ieri, chiar de 23 august, funcționarul public a anunțat Inspectoratul de Poliție Timiș, referitor la evenimentul din incinta Primăriei Timișoara. Practic, Culiță Chiș a depus o plângere penală împotriva unor autori… necunoscuți.

Deși e limpede ca bună ziua că nu putem vorbi despre o spargere în adevăratul sens al cuvântului, ci mai degrabă de un gest reprobabil, făcut de vreun alt angajat al Primăriei Timișoara, la comanda noii administrații, Culiță Chiș a preferat să nu indice pe nimeni în plângerea sa penală și să lase organele judiciare să-și facă treaba. Căci e clar că nimeni nu putea sparge un birou, în care se aflau doar acte, aflat la etajul întâi al municipalității, cu toată paza de la poartă, pe timp de noapte. Ar fi fost și culmea!

Ideea e că nu e foarte clar, încă, dacă ”spargerea” biroului directorului tehnic al Primăriei Timișoara, lucru sesizat ieri dimineața, are legătură cu adresa emisă către toți șefii de structuri, tot ieri, 23 august ac, de către viceprimarul Ruben Lațcău: ”Având în vedere modificările organizatorice care se vor produce ca urmare a restructurării echipelor de lucru, vă informez că începând de la data prezentei, toți șefii de structuri din subordinea mea directă, nu vor mai ocupa o încăpere care să le fie destinată în exclusivitate. Prin urmare, am rugămintea să îmi comunicați necesarul de spațiu suplimentar de care aveți nevoie, pentru a putea face optimizările necesare”.

Dincolo de absurdul ”notei interne”, emise de useristul Ruben Lațcău, care n-are nicio logică și aplicabilitate, tocmai pentru că șefii de structuri lucrează, cel puțin cu date cu caracter personal dar și cu elemente confidențiale ce țin de caiete de sarcini și licitații publice, ieșirile în decor ale viceprimarului Timișoarei sunt tot mai dese și ridică mari semne de întrebare, în ce privește comportamentul său administrativ. Ca să nu spunem, altfel! Că iar ne raportează useriștii la Facebook, așa cum au făcut-o și aseară, după publicarea materialului vizavi de ”nota internă” semnată de noua stea a municipalității, Ruben Lațcău. Așa că, 30 de zile, avem ”arest” pe online pentru… ”bullying”! Doar pentru că am asociat acțiunile de ieri ale useristului cu data calendaristică… de 23 august!

Vestitorii primăverii

Și dacă tot suntem la capitolul de comportament administrativ al viceprimarului Ruben Lațcău, vă rugăm să rememorați limbajul academic și profesional pe care l-a avut acesta în discuțiile cu directorul tehnic al PMT, Culiță Chiș. Sau cum a încercat Lațcău un șantaj discret la Chiș, acuzându-l pe acesta de tot soiul de fantasmagorii, care nu avea nimic în comun cu realitatea, așa cum a demonstrat, negru pe alb, voceatimișului.ro. Pur și simplu numai mizerii și acțiuni de intimidare! Fără nicio probă.

N-am fi ridicat această problemă comportamentală a viceprimarului Ruben Lațcău, azi, din nou, dacă nu s-ar fi ivit o altă discuție, la fel de academică, pe care, din motive lesne de înțeles, o vom anonimiza. Discuție care are ”tangențe” cu una mai veche, negată vehement de userist, dar care, după cum veți observa imediat, are atât de multe elemente comune, dincolo de limbaj. Așadar, în cadrul unei discuții, la care au asistat doi angajați ai municipalității, Ruben Lațcău a afirmat, așa cum spun martorii, căar vrea să adune toți angajații Primăriei Timișoara, într-un singur birou, și să le dea foc”.

Redăm mai jos discuția cu unul dintre martori: ”Nu prea aș vrea să vă răspund la întrebarea asta. Eu sunt angajată aici, vă dați seama. Sper un singur lucru: că se va afla adevărul despre ce trăim aici, despre cum se comportă și despre cum se manifestă. Nu e normal ce se întâmplă! Ne-a acuzat că suntem toți răi, corupți, proști, incompetenți. Au fost atâtea episoade, încât nici nu mai vreau să-mi mai amintesc pentru că-mi fac mai mult rău…”. Discuția e mult mai amplă și de o mie de ori mai tragică!

Și plecând din acest punct, azi, punem pe tapet două discuții de pe aplicația de Whatsapp, capturi de ecran despre care reporterii voceatimișului.ro au cerut lămuriri, în urmă cu vreo lună, chiar de la viceprimarul Ruben Lațcău. Useristul a negat autenticitatea acestora din prima clipă, afirmând că sunt ”fake” și că nu este limbajul pe care-l folosește. Le redăm mai jos, astfel încât toată lumea să poate trage concluziile, așa cum le place useriștilor, într-un mod transparent și democratic.

Simpatizant: Dar nu se vede că faceți treabă. Ceea ce se vede de afară este că doar vă plângeți sau vă certați. În primărie sunt și oameni profesioniști sau care vor să muncească, să vă ajute.

Ruben Lațcău: Sunt toți o apă si-un pământ. E musai să scăpăm de ei și să aducem oameni noi, loiali.

Simpatizant: Dar asta nu se face ușor și mai mult, lumea vrea rezultate, nu povești.

Ruben Lațcău: Să fim serioși, Robu nu știa să comunice. El a făcut, dar nu știa să comunice mai nimic. Sunt puțini cei care spun că nu facem nimic. Nu e așa tragedie.

Simpatizant: Voi vă plângeți mult. Oamenii se așteptau de la voi să faceți treabă. Nu doar scandal și plânsete.

Ruben Lațcău: Am fost la București și am rezolvat multe. O să vezi. Eu am mișcat multe acolo.

Simpatizant: Când? Eu îmi pierd răbdarea.

1 COMENTARIU

  1. […] organigramă a trecut la un nou nivel, în urmă cu două zile când, pe data de 23 august a.c., Ruben Lațcău a decis să-și forțeze norocul și să dispună intrarea în forță în biroul dir…. Legal și blindat cu hârtii medicale! Ba mai mult, să-i schimbe broasca de la ușă și să o […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare