Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațieA fost semnat contractul pentru achiziția autobuzelor electrice, la Timișoara!

A fost semnat contractul pentru achiziția autobuzelor electrice, la Timișoara!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Ministerul Dezvoltării a  finalizat licitaţia pentru achiziția noilor autobuze electrice, iar astăzi s-a semnat contractul, la Timişoara.

Valoarea totală a proiectului este de 226.186.213,64 lei, iar finanţarea nerambursabilă este în valoare de 184.977.159,38 lei. Termenul limită pentru finalizarea implementării proiectului este 1 ianuarie 2023.

Din partea fabricantului au fost prezenți Okan Baș- CEO Karsan Otomotiv și Deniz Çetin-CCO Karsan Otomotiv, care au și semnat contractul de furnizare împreună cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Practic vor fi achiziţionate 44 autobuze electrice, cu lungimea de aproximativ 18 m, 15 staţii de încărcare rapidă şi a 44 staţii de încărcare lentă, care să conducă la îmbunătățirea radicală a calităţii transportului public, reducerea poluării, reducerea timpilor de așteptare, și la creşterea numărului de pasageri.

Autobuzele electrice vor avea o capacitate de cel puţin 130 de persoane, din care cel puţin 44 pe scaune. Vor avea podea integral coborâtă şi facilităţi pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi. Vor  rezista la temperaturi cuprinse între -25 şi +45 de grade Celsius, la ploaie, praf, ceaţă, noroi, zăpadă, chiciură, gheaţă, apă cu sare, produse petroliere, materiale şi soluţii antiderapant. Vor avea scaune din material armat cu fibră de sticlă sau mase plastice cu tratament antistatic, cu proprietăți antigraffiti, antivandalism, vopsea înglobată, cu tapiţerie rezistentă la uzură şi murdărie, uşor lavabilă. Vor fi prevăzute cu sistem de supraveghere video la interior şi la exterior, cu cel puţin opt camere digitale color, cu înregistrare audio. Vor avea o durată de funcţionare de minimum 15 ani, din care opt fără reparaţie generală.

Ofertantul câştigător este Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S, produsul ofertat fiind autobuz electric articulat KRS 18 EV (Turcia), iar valoarea contractului pentru Timișoara este de 136.400.145 lei (fără TVA).

În proiect, pe lângă Timişoara, şi Braşovul va mai beneficia de 12 autobuze electrice noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare