Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriSocialFOTO Controale la ”bunul simt”, in mijloacele de transport in comun din...

FOTO Controale la ”bunul simt”, in mijloacele de transport in comun din Timisoara. In vizor: NESIMTITII!

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Societatea de Transport Public Timişoara (STPT) a anunțat că intensifică acţiunile de control din mijloacele de transport în comun, în ceea ce priveşte menţinerea curăţeniei în acestea, după ce, în ultima perioadă, s-au descoperit o serie de ”mizerii” făcute de unii călători.

Concret, controlorii STPT vor ”veghea” nu doar la validarea călătoriilor cu troleibuzele, autobuzele și tramvaiele care asigură transportul în comun din capitala Banatului, ci și la păstrarea interioarelor acestora. ”Concret, colegii noştri responsabili cu păstrarea ordinii şi siguranţei în mijloacele de transport în comun vor identifica şi amenda călătorii care nu vor respecta protocolul în ceea ce priveşte igiena din tramvaie, autobuze sau troleibuze. Aceştia vor fi sancţionaţi contravenţional cu amenzi între 200 de lei şi 500 de lei, conform HCL 371/30.10.2007”, transmit reprezentanții societății.

Aceștia susțin că toate mijloacele de transport în comun sunt scoase pe traseu după ce au fost curățate, spălate și igienizate. ”Imaginile alăturate imortalizează aspectul unor mijloace de transport în comun la retragerea în depou/garaj, scaunele rupte, sticlele şi resturile de orice fel fiind «opera» unor călători care nu respectă normele elementare de curăţenie, chiar dacă acestea au ieşit pe trasee în cele mai bune condiţii din punct de vedere al igienei. Prin intermediul acestor acţiuni, dorim ca toţi cei ce folosesc transportul în comun, fie că sunt timişoreni sau doar tranzitează oraşul, să fie partenerii noştri activi care să contribuie la respectarea regulilor de curăţenie şi igienă, pentru un transport în comun civilizat”, susțin reprezentanții STPT.

Așa cum se poate observa din imaginile puse la dispoziție de Societate de Transport Public Timișoara, cele mai multe probleme se regăsesc, culmea, în cele mai noi mijloace de transport – tramvaiele Armonia, asta în condițiile în care municipalitatea timișoreană se pregătește să achiziționeze alte 21 de tramvaie noi, pe lângă cele 30 de tramvaie Armonia, reabilitate deja.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Tardivitate instituțională! Agenția Națională de Integritate somează Spitalul Județean Timișoara să-l tragă pe dreapta pe prof. dr. Lazăr Fulger

Până una alta, azi, indiferent pe ce parte e întoarsă decizia inspectorilor de la...

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

STPT prelungeşte programul autobuzelor Expres 6, pentru Vest Fest!

Ca urmare a desfăşurării festivalului VEST FEST organizat în perioada 10-12 iunie, la Aerodromul...

Circulația mijloacelor de transport în comun, dată peste cap în weekend, din cauza unor șantiere

În zilele de 15 și 16 aprilie, mai multe linii de transport public local...

Noi modificări în traseele mai multor mijloace de transport în comun! Vezi aici despre ce e vorba

Începand cu data de 5 aprilie, în programele și traseele de circulație vor interveni...