Teatrul Maghiar din Timisoara va invita la biblioteca, pentru spectacolul de lectura „Buzunarul cu paine”

- Advertisement -

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timişoara pregătește încă un spectacol-lectură din seria proiectelor educaționale ”Teatru la bibliotecă”, prin care textele montate pe scena teatrului sunt preluate și interpretate de elevi și studenți în spații neteatrale. Spectacolul-lectură ”Buzunarul cu pâine” va fi în limba română.

Deși spectacolele care se joacă pe scena Teatrului Maghiar din Timișoara sunt în limba maghiară, fiind asigurată traducerea la cască sau supratitrarea acestora în limba română, de această dată, instituția culturală vă invită la un spectacol ”adaptat” unei locații inedite și jucat chiar în limba română de doi studenți care vor lua locul actorilor din distribuția inițială a spectacolului. ”Buzunarul cu pâine” se va juca joi, 14 martie 2019, de la ora 18:00, în Aula Bibliotecii Centruale Universitare din Timișoara (BCUT), situată pe Bd. Vasile Pârvan, nr. 4A.

Textul interpretat aparține celui mai important dramaturg român contemporan, Matei Vișniec, și vorbește despre întâlnirile ”cu hazardul”. Premiera spectacolului Teatrului Maghiar a avut loc în 29 aprilie 2018, fiind un spectacol în limba maghiară, interpretat în Sala Studio de actorii Kiss Attila și Molnos András Csaba, într-un decor cu o fântână, doi oameni și un câine. ”Nu mârâie, nu clefăie, nu nimic.” Dar, ”cine nu clefăie e mort”.

Spectacolul-lectură este realizat într-un parteneriat extraordinar cu Biblioteca Centrală Universitară ”Eugen Todoran” și Serviciul de Probațiune Timiș (Direcția Națională de Probațiune). Din distribuție fac parte studenții Cristian Ciocîrlie și George Mădălin Tudor, regia fiind asigurată de Victor Dragoș. Coordonarea proiectului este asigurată de Daniela Șilindean, consultant literar în cadrul Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”. Intrarea la eveniment este liberă.

Teatrul Maghiar din Timisoara va invita la biblioteca, pentru spectacolul de lectura "Buzunarul cu paine" 1

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

Teatrul Național Timișoara prezintă în premieră, în data de 15 ianuarie, spectacolul EMINESCU!

Teatrul Național din Timișoara prezintă în premieră spectacolul EMINESCU,...

Teatrul National Timisoara, in fata primei premiere din 2020: Si caii se impusca, nu-i asa?

Scena Sălii 2 a Teatrului Național Timișoara găzduiește joi,...

Fatada Palatului Culturii din Timisoara intra in reabilitare. Se cosolideaza si fundatia

Se demarează procesul de reabilitare a faţadei Palatului Culturii...

Teatrul Maghiar Timisoara a pus in vanzare noile abonamente. Vezi avantajele Kult Card

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timișoara a...

Timisoara: LUMINA UNIRII – un spectacol pe parcursul a trei seri, despre istoria orasului

Piața Unirii din Timișoara este la finalul lunii septembrie...
spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img