Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Teatrul Maghiar din Timisoara va invita la biblioteca, pentru spectacolul de lectura „Buzunarul cu paine”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timişoara pregătește încă un spectacol-lectură din seria proiectelor educaționale ”Teatru la bibliotecă”, prin care textele montate pe scena teatrului sunt preluate și interpretate de elevi și studenți în spații neteatrale. Spectacolul-lectură ”Buzunarul cu pâine” va fi în limba română.

Deși spectacolele care se joacă pe scena Teatrului Maghiar din Timișoara sunt în limba maghiară, fiind asigurată traducerea la cască sau supratitrarea acestora în limba română, de această dată, instituția culturală vă invită la un spectacol ”adaptat” unei locații inedite și jucat chiar în limba română de doi studenți care vor lua locul actorilor din distribuția inițială a spectacolului. ”Buzunarul cu pâine” se va juca joi, 14 martie 2019, de la ora 18:00, în Aula Bibliotecii Centruale Universitare din Timișoara (BCUT), situată pe Bd. Vasile Pârvan, nr. 4A.

Textul interpretat aparține celui mai important dramaturg român contemporan, Matei Vișniec, și vorbește despre întâlnirile ”cu hazardul”. Premiera spectacolului Teatrului Maghiar a avut loc în 29 aprilie 2018, fiind un spectacol în limba maghiară, interpretat în Sala Studio de actorii Kiss Attila și Molnos András Csaba, într-un decor cu o fântână, doi oameni și un câine. ”Nu mârâie, nu clefăie, nu nimic.” Dar, ”cine nu clefăie e mort”.

Spectacolul-lectură este realizat într-un parteneriat extraordinar cu Biblioteca Centrală Universitară ”Eugen Todoran” și Serviciul de Probațiune Timiș (Direcția Națională de Probațiune). Din distribuție fac parte studenții Cristian Ciocîrlie și George Mădălin Tudor, regia fiind asigurată de Victor Dragoș. Coordonarea proiectului este asigurată de Daniela Șilindean, consultant literar în cadrul Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”. Intrarea la eveniment este liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare