Teatrul Maghiar de Stat ”Csiky Gergely” din Timişoara pregătește încă un spectacol-lectură din seria proiectelor educaționale ”Teatru la bibliotecă”, prin care textele montate pe scena teatrului sunt preluate și interpretate de elevi și studenți în spații neteatrale. Spectacolul-lectură ”Buzunarul cu pâine” va fi în limba română.

Deși spectacolele care se joacă pe scena Teatrului Maghiar din Timișoara sunt în limba maghiară, fiind asigurată traducerea la cască sau supratitrarea acestora în limba română, de această dată, instituția culturală vă invită la un spectacol ”adaptat” unei locații inedite și jucat chiar în limba română de doi studenți care vor lua locul actorilor din distribuția inițială a spectacolului. ”Buzunarul cu pâine” se va juca joi, 14 martie 2019, de la ora 18:00, în Aula Bibliotecii Centruale Universitare din Timișoara (BCUT), situată pe Bd. Vasile Pârvan, nr. 4A.

Textul interpretat aparține celui mai important dramaturg român contemporan, Matei Vișniec, și vorbește despre întâlnirile ”cu hazardul”. Premiera spectacolului Teatrului Maghiar a avut loc în 29 aprilie 2018, fiind un spectacol în limba maghiară, interpretat în Sala Studio de actorii Kiss Attila și Molnos András Csaba, într-un decor cu o fântână, doi oameni și un câine. ”Nu mârâie, nu clefăie, nu nimic.” Dar, ”cine nu clefăie e mort”.

Spectacolul-lectură este realizat într-un parteneriat extraordinar cu Biblioteca Centrală Universitară ”Eugen Todoran” și Serviciul de Probațiune Timiș (Direcția Națională de Probațiune). Din distribuție fac parte studenții Cristian Ciocîrlie și George Mădălin Tudor, regia fiind asigurată de Victor Dragoș. Coordonarea proiectului este asigurată de Daniela Șilindean, consultant literar în cadrul Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”. Intrarea la eveniment este liberă.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.