Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrațiePrimaria Timisoara cere 234 de milioane de euro de la UE pentru...

Primaria Timisoara cere 234 de milioane de euro de la UE pentru proiecte! Cate tramvaie noi cumpara

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primăria Municipiului Timișoara anunță că a depus proiecte cu finanțări europene în valoare totală de 234 de milioane de euro. Printre acestea se numără achiziția a 21 de tramvaie noi și reabilitarea completă a Căii Bogdăneștilor, ce include traseul liniei 5.

Cine spune că Primăria Timișoara nu accesează fonduri europene? Ei bine, chiar dacă nu reușește cu toate proiectele, măcar încearcă. Municipalitatea de pe Bega se laudă cu o listă lungă de proiecte depuse, sau care urmează să fie depuse, care se bazează pe fonduri structurale aferente exercițiului financiar 2014-2020. Valoarea totală a proiectelor pentru care se solicită finanţări europene se ridică la 234 de milioane de euro, 60 de milioane de euro fiind destinate numai achiziției de tramvaie noi, moderne, de capacitate mare.

În domeniul tehnic-edilitar, Primăria Timișoara are în plan înnoirea flotei de tramvaie, care va avea loc în trei etape, fiecare dintre acestea echivalând cu achiziţionarea a câte șapte tramvaie noi. Valoarea fiecărei etape se cifreză la 96.378.421,30 de lei (circa 20 milioane de euro, prin Programul Operațional Regional – POR), pentru 21 de mijloace de transport electrificate

Din același domeniu face parte și proiectul de ”Extindere iluminat public în Parcul Botanic”, un proiect a cărui valoare se ridică la 3.820.894,22 lei (circa 800.000 de euro – POR). Un alt proiect important este cel desfășurat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), de achiziţie a unor mijloace de transport public -44 de autobuze electrice cu lungimea de 18 metri, împreună cu 44 de staţii de încărcare lentă şi 15 staţii de reîncărcare rapidă. Valoarea acestui proiect este de 178.407.663,65 lei (37 milioane de euro).

Primăria capitalei Banatului are în vizor și ”Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer şi pentru creşterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană – Etapa II”. Valoarea acestui proiect de, de asemenea, foarte mare, totalizând 148.118.419,84 lei (31 milioane de euro – Programul Operaţional Infrastructură Mare – POIM).

Un alt proiect este unul regional, de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Timiş, proiect implementat de Aquatim, în care Timişoara este partener pentru lucrări în municipiu, cu o valoare de 287.306.657 de lei (61,5 milioane de euro). Valoarea totală a proiectului implementat de Aquatim la nivel regional, totalizează 190 de milioane de euro.

Un proiect care va fi depus, în aceste zile, este cel pentru reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea tramelor stradale în Municipiul Timişoara, Traseu 5, pe Calea Bogdăneştilor. În acest caz, municipalitatea nu a transmis detalii cu referire la valoarea estimată a acestui proiect.

De asemenea, se are în vedere reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, în acest domeniu întocmindu-se 18 proiecte. Acestea cuprind 74 de blocuri cu 3.594 de apartamente, având o valoare totală de 83.823.726, 41 lei, TVA inclus (18 milioane de euro – POR)

În domeniile sănătate, educaţie și social, există proiecte depuse, valoarea însumată a acestora fiind de 26 de milioane de euro (POR şi cooperare transfrontalieră).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Pe calendar! ANAF și IPJ Timiș se roagă de Primăria Giroc să pună la dispoziție documentele tehnice care au stat la baza imobilelor construite...

Partea senzațională a investigației noastre jurnalistice de azi nu e neapărat că administrația locală...

Țigări, în valoare de 1,5 milioane euro, confiscate de polițiștii de frontieră bănățeni

În data de 26.11.2022, ora 00.05, polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Undă verde pentru următoarele 20 de tramvaie Bozankaya! Acestea vor fi livrate lunar, începând din primăvară

Primarul Dominic Fritz a semnat comanda pentru livrarea următoarelor 20 de tramvaie, conform contractului,...

Școala Gimnazială 13 din Timişoara va avea un corp nou de clădire, construit și dotat cu bani europeni!

Școala Gimnazială nr.13 din Timişoara, de pe strada Musicescu, va avea un corp nou...

Bani de la UE, pentru producerea vaccinului gripal tetravalent la Institutul Cantacuzino

Guvernul pregătește un proiect european din fonduri nerambursabile pentru modernizarea Institutului Cantacuzino, reluarea producției...