Societatea de Transport Public Timișoara (S.T.P.T.) a anunțat că au sosit primele 25 de trotinete electrice și cele trei standuri de încărcare și staționare a vehiculelor, acestea urmând să fie puse în funcțiune în curând.

Timișoara va bifa încă o premieră națională. Capitala Banatului devine primul oraș din România care oferă transport public cu trotinetele electrice, în prima etapă fiind puse la dispoziția călătorilor STPT 25 de astfel de vehicule cu două roți, care se vor putea încărca în trei stații.

Anunțul sosirii trotinetelor a fost făcut de societatea care asigura transportul public la nivel local, reprezentanții STPT epecificând că noul tip de transport total nepoluat va fi disponibil în curând. ”Dacă e primăvară, e înnoire şi la Societatea de Transport Public Timişoara. Cele 25 de trotinete electrice şi cele trei standuri de încărcare şi de staţionare achiziţionate de Primăria Municipiului Timişoara au ajuns în curtea S.T.P.T. Trotinetele, care pot atinge viteza maximă de 25 km/h, vor fi puse la dispoziţia cetãtenilor care detin un card de cãlãtorie S.T.P.T., în curând”, au precizat reprezentanții fostei Regii Autonome de Transport din orașul de pe Bega.

Cele 25 de trotinete electrice se vor alătura sistemului VeloTM, care cuprinde deja 440 de biciclete aflate în exploatare, ”pentru a susţine un transport alternativ şi prietenos cu mediul”.

Informaţiile publicate de VOCEA TIMISULUI pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.