Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriAdministrație16 tramvaie noi - tinta Primariei Timisoara pentru imbunatatirea imediata a transportului...

16 tramvaie noi – tinta Primariei Timisoara pentru imbunatatirea imediata a transportului in comun

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Primăria Timișoara intenționează să obțină fonduri europene pentru achiziția a 16 tramvaie nou, ultra-moderne. Procedura de achiziție publică a fost demarată.

Municipalitatea din Timișoara are planuri mari pentru transportul în comun. După reabilitarea a 30 de tramvaie vechi, devenite ”Armonia” după procesul de retehnologizare (25 se află deja în parcul Societății de Transport Public Timișoara – STPT, alte cinci urmând să sosească de la reabilitare), primăria Timișoara are planuri importante pentru transportul pe șine. Administrația locală a anunțat că are în plan să cumpere și 40 de tramvaie de ultimă generație, însă nu toate vor putea fi achiziționate pe fonduri europene, așa cum se dorea iniția, fondurile comunitare destinate acestui proiect fiind insuficiente, motiv pentru care Timișoara va avea în prima fază numai 16 astfel de vehicule electrice care circulă pe șine.

”Primăria Municipiului Timișoara va achiziționa 16 tramvaie noi! A fost demarată procedura de achiziție publică pentru cumpărarea a 16 tramvaie noi, valoarea estimată fiind de aprox. 47 de milioane de euro. Banii pentru aceste tramvaie vor fi acoperiți din fonduri europene. Pas cu pas, transportul în comun va ajunge la alt nivel în Timișoara”, a anunțat Robert Kristof , city-manageru-ul capitalei Banatului.

Reprezentantul municipalității a precizat că, în cazul proiectului de achiziție a tramvaielor noi, termenul limită de depunere a ofertelor este 19 noiembrie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Ca-n Poliția Română! Sub nasul agentului Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale Timișoara, studenta eminentă Denisa Tîrziu l-a iubit pe un cetățean...

Și, evident, subofițerul Inspectoratului de Poliție Timiș n-a mirosit absolut nimic. Nici că iubita...

Ministrul Sănătății a decis schimbarea managerului de la Spitalul Județean Timișoara

În urmă cu câteva minute, ministrul sănătății Alexandru Rafila a semnat schimbarea din funcția...

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Undă verde pentru următoarele 20 de tramvaie Bozankaya! Acestea vor fi livrate lunar, începând din primăvară

Primarul Dominic Fritz a semnat comanda pentru livrarea următoarelor 20 de tramvaie, conform contractului,...

Școala Gimnazială 13 din Timişoara va avea un corp nou de clădire, construit și dotat cu bani europeni!

Școala Gimnazială nr.13 din Timişoara, de pe strada Musicescu, va avea un corp nou...

Bani de la UE, pentru producerea vaccinului gripal tetravalent la Institutul Cantacuzino

Guvernul pregătește un proiect european din fonduri nerambursabile pentru modernizarea Institutului Cantacuzino, reluarea producției...