16 tramvaie noi – tinta Primariei Timisoara pentru imbunatatirea imediata a transportului in comun

Date:

Primăria Timișoara intenționează să obțină fonduri europene pentru achiziția a 16 tramvaie nou, ultra-moderne. Procedura de achiziție publică a fost demarată.

Municipalitatea din Timișoara are planuri mari pentru transportul în comun. După reabilitarea a 30 de tramvaie vechi, devenite ”Armonia” după procesul de retehnologizare (25 se află deja în parcul Societății de Transport Public Timișoara – STPT, alte cinci urmând să sosească de la reabilitare), primăria Timișoara are planuri importante pentru transportul pe șine. Administrația locală a anunțat că are în plan să cumpere și 40 de tramvaie de ultimă generație, însă nu toate vor putea fi achiziționate pe fonduri europene, așa cum se dorea iniția, fondurile comunitare destinate acestui proiect fiind insuficiente, motiv pentru care Timișoara va avea în prima fază numai 16 astfel de vehicule electrice care circulă pe șine.

”Primăria Municipiului Timișoara va achiziționa 16 tramvaie noi! A fost demarată procedura de achiziție publică pentru cumpărarea a 16 tramvaie noi, valoarea estimată fiind de aprox. 47 de milioane de euro. Banii pentru aceste tramvaie vor fi acoperiți din fonduri europene. Pas cu pas, transportul în comun va ajunge la alt nivel în Timișoara”, a anunțat Robert Kristof , city-manageru-ul capitalei Banatului.

Reprezentantul municipalității a precizat că, în cazul proiectului de achiziție a tramvaielor noi, termenul limită de depunere a ofertelor este 19 noiembrie 2018.

Vocea Timișului, va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniți prin donații folosind PayPal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Urmăriți-ne

16,028FaniÎmi place
539CititoriConectați-vă
166CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
190CititoriConectați-vă
48,500AbonațiAbonați-vă

articole recente

cele mai citite articole săptămâna aceasta

Articole asemănătoare