Undă verde pentru următoarele 20 de tramvaie Bozankaya! Acestea vor fi livrate lunar, începând din primăvară

- Advertisement -
Primarul Dominic Fritz a semnat comanda pentru livrarea următoarelor 20 de tramvaie, conform contractului, având în vedere faptul că omologarea și recepția primului tramvai s-a finalizat cu succes.

În cadrul proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie” a fost achiziționat, în prima fază, un tramvai nou pentru omologare. Modelul, care va fi operațional de săptămâna viitoare, a necesitat omologare la nivel european, în cadrul contractului semnat între primărie și producător.

Această etapă a fost finalizată cu succes, iar contractul stipulează ca primăria să continue achiziția celorlalte 20, din totalul de 21 de tramvaie.

Termenul de livrare prevăzut este octombrie 2023, însă municipalitatea a cerut urgentarea acestui termen. Frecvența cu care vor fi livrate noile garnituri va fi lunară, ajungând la două tramvaie pe lună în primăvara anului 2022, conform producătorului.

Fiecare mijloc de transport valorează 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime și o capacitate de 200 de călători, din care 48 de locuri pe scaune.

Proiectul este finanțat în procent de 80% prin Programul Operațional Regional 2014-2020 (POR). Valoarea investiției este de 243.324.506 lei, cu TVA inclus.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore

Articole asemănătoare

spot_imgspot_img

Din aceeași categorie

Categorii Populare

spot_imgspot_img