Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Predoiu atrage atenţia: „România riscă să piardă 2 miliarde de euro – fonduri europene. Ponta şi Şova să dea explicaţii”

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

”Premierul Ponta face ceea ce ştie el cel mai bine: pozează în victimă şi lasă din nou ţara fără direcţie. Pentru a distrage atenţia de la problemele cu adevărat importante ale României, ne oferă din nou un show de zile mari şi îşi mută biroul în sediul Mapn. Toate acestea în timp ce astăzi CFR a anunţat că anulează procedurile de licitaţie pentru proiecte de aproape 1 miliard de euro în urma contestaţiilor depuse şi a deciziilor CNSC. Suntem deja la al patrulea director la compania CFR SA, perioadă în care proiectele pentru modernizarea căii ferate semnate în 2011 şi 2012 de guvernarea PDL şi finanţate din fonduri europene nu au progresat. Aceste întârzieri înseamnă că proiectele nu vor fi finalizate până la 31 decembrie 2015, data limită pentru absorbţia banilor europeni şi atunci România va trebui să dea banii înapoi”, a avertizat Cătălin Predoiu.

Candidatul PDL la alegerile prezidenţiale le cere imperativ premierului Ponta şi ministrului Şova să dea explicaţii pentru acest dezastru în absorbţia fondurilor pentru infrastructură, amintind că şi în cazul autostrăzilor România riscă să aibă dezangajate alte aproape 1 miliard de euro aferente exerciţiului bugetar 2007-2013 al Uniunii Europene.

”Premierul Ponta şi ministrul Şova trebuie să prezinte de urgenţă măsurile care vor fi luate pentru a evita pierderea a aproape 1 miliard de euro din fondurile alocate pentru modernizarea sectorului feroviar şi a încă 1 miliard de euro pentru fondurile alocate autostrăzilor. Aceste proiecte sunt vitale pentru România, putând genera dezvoltare şi locuri de muncă. Eşecul acestor proiecte de infrastructură este cauzat şi de politizarea extremă a companiilor de stat, care au ajuns să fie conduse de manageri cu carnet de partid, fără nicio competenţă în domeniu. Într-un an de zile avem deja al patrulea director la CFR SA şi acesta este efectul numirilor pe criterii strict politice. Managerul privat Sophocleos a fost alungat şi în locul lui avem astăzi fratele unui lider PSD”, a conchis Predoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Școala Gimnazială 13 din Timişoara va avea un corp nou de clădire, construit și dotat cu bani europeni!

Școala Gimnazială nr.13 din Timişoara, de pe strada Musicescu, va avea un corp nou...

Bani de la UE, pentru producerea vaccinului gripal tetravalent la Institutul Cantacuzino

Guvernul pregătește un proiect european din fonduri nerambursabile pentru modernizarea Institutului Cantacuzino, reluarea producției...

E OFICIAL! Timisoara primeste finantare europeana pentru 21 de tramvaie NOI!

Unul dintre proiectele cu finanțare europeană aflate pe lista de rezervă transmisă de Primăria...