Vocea Timișului va susține permanent adevărul!
AcasăȘtiriEducațieA avut trei si a ramas fara niciunul! Colegiile din Lugoj au...

A avut trei si a ramas fara niciunul! Colegiile din Lugoj au fost „retrogradate” la statutul de licee

Publicat in

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Toate cele trei colegii din Lugoj au fost retrogradate după evaluarea din acest an. Colegiile derevin Licee datorită rezultatelor slabe obținute de elevii acestora la problele de la Bacalaureat.

Colegiul Național ”Coriolan Brediceanu”, Colegiul Tehnic ”Valeriu Branişte” și Colegiul Național ”Iulia Hașdeu”, toate trei din Lugoj, revin la denumirea de ”Liceu” și pierd din titulatură termenul de ”Colegiu”. Schimbările le vor da mari bătăi de cap conducerilor instituțiilor de învățământ, acest fiind obligate de legislație, ca într-un timp extrem de scurt să schime ştampila şi documentele unităţilor şcolare. O parte din aceste modificări trebuie făcute chiar cu aprobarea Consiliului Local Lugoj.

“În primăvară, ni s-a cerut documentaţia pentru a păstra titlul de colegiu. La vremea respectivă era un ordin din 2013, iar conform criteriilor stabilite prin acel ordin noi ne-am făcut dosarul şi am îndeplinit toate condiţiile. Reprezentanţii inspectoratului au verificat acele dosare în şcoli şi ne-au spus verbal că e totul în regulă şi că vom fi propuşi pentru titlul de colegiu. Ne-am trezit în data de 27 septembrie cu un ordin de la ministru, care ne revoca titlul de colegiu”, spune Aurelian Sima, directorul Liceului ”Coriolan Brediceanu” (foto) din Lugoj, conform lugojeanul.ro.

Conform aceleiași surse amintește, Cosmin Gheorghe, directorul Liceului ”Valeriu Branişte” susține faptul că instituția pe care o conduce nu are nimic de pierdut din această modificare de nume. ”Ne-am pierdut doar denumirea nu era o clasare sau o declasare. E doar o schimbare de denumire, din colegiu în liceu. Nu se întâmplă absolut nimic, pentru că nu suntem mai deştepţi sau mai frumoşi, dacă ne numim colegiu sau liceu. E doar o schimbare de denumire, pentru că nu ne încadrăm într-o fişă de evaluare, din cauza unui singur criteriu. Nu atingem media naţională de promovare a Bacalaureatului”, afirmă conducătorul unității de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare