Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Zece blocuri din Timisoara intra in reabilitare termica, pe bani europeni

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer acoperit de nori
4 ° C
4.1 °
3.9 °
92 %
4.6kmh
100 %
mie
5 °
joi
8 °
vin
15 °
sâm
15 °
Dum
8 °

Trei contracte de finanțare cu fonduri europene au fost semnate, astăzi, la sediul Primăriei Timișoara, acestea având ca obiect reailitarea termică a zece blocuri.

Joi, 28 februarie 2019, la sediul Primăriei Timișoara au fost semnate trei contracte de finanţare, de către primarul Timişoarei, Nicolae Robu şi directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Sorin Maxim. Documentele iscălite se referă la reabilitarea termică a zece blocuri, cu 329 de apartamente.

Primul dintre cele trei contracte semnate astăzi se referă la îmbunătăţirea eficienţei energetice în sectorul rezidenţial prin reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe situate pe străzile: Maslinului, nr.11, sc. A și B; Cernăuți nr. 10, nr. 12 și nr. 14, Topologului nr. 5 sc. A și B; Topologului nr.1, sc. A; Argeș nr.4; B-dul Cetăţii nr.30; Răsăritului nr.5 (șapte blocuri cu 173 de apartamente). Valoarea contractului însumează 6.120.041,67 lei, TVA inclus, iar durata de implementare a proiectului este de 21 de luni.

Al doilea contract are același scop și cuprinde reabilitarea termică a blocului de locuinţe de pe strada Nicolae Titulescu nr. 10A (72 de apartamente), totalizând o valoare de 1.680.924,55 lei, TVA inclus și o durată de implementare a proiectului de 20 luni.

Contractul cu numărul trei, pentru îmbunătăţirea eficienţei energetice în sectorul rezidenţial prin reabilitarea termică a blocurilor de locuinţe cuprinde imobilele de pe străzile Martir Ioan Stanciu nr.2; Calea Martirilor 1989 nr.31; Ştiinţei nr. 3-5 (două blocuri cu 84 de apartamente). Valoarea acestuia, cu TVA inclusă, ajunge la 1.905.444,04 lei, iar durata de implementare este de 19 luni.

Primăria capitalei Banatului a depus 18 proiecte pentru obţinerea finanţării din fonduri europene, acestea cuprinzând un total de 74 de blocuri cu 3.594 de apartamente, având o valoare totală de 83.823.726,41 lei, TVA inclus, adică aproape 18 milioane de euro.

Urmărește-ne pe Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Susțne-ne activitatea! Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare