Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Pe modelul Timisoara, Lugojul va primi noua autobuze electrice de la MDRAP

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Nouă autobuze electrice, 3 stații de încărcare şi 9 stații de încărcare lentă vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

MDRAP a anunțat că ordinul de finanţare a proiectului prin care și ce-al doilea oraș ca mărime din județul Timiș, Lugoj, va beneficia de autobuze electrice, a fost semnat pe 23 octombrie 2019, de viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

Investiţia va fi implementată de MDRAP, în calitate de lider de parteneriat, şi municipiul Lugoj în calitate de partener.

Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea transportului public prin reînnoirea materialului rulant de pe rutele din municipiul Lugoj, iar vehiculele electrice vor avea lungimea de aproximativ 10 m şi o capacitate de minimum 50 de pasageri. Valoarea finanțării nerambursabile este de 21.945.334,00 lei, iar perioada de implementare e identică cu cea valabilă în cazul Timișoarei: 48 de luni: Capitala Banatului va beneficia, însă, de 44 de autobuze propulsate electric.

Proiectul a fost depus în cadrul apelului cu numărul POR/2019/3/3.2/3/7REGIUNI/în parteneriat, Obiectivul specific 3.2 „Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă” a POR 2014-2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Școala Gimnazială 13 din Timişoara va avea un corp nou de clădire, construit și dotat cu bani europeni!

Școala Gimnazială nr.13 din Timişoara, de pe strada Musicescu, va avea un corp nou...

Doi scandalagii din Lugoj, cunoscuți de Poliție, recidivează! I-au furat banii și i-au spart telefonul unui bărbat

La nici o lună după ce au provocat un scandal la un botez din...

A fost semnat contractul pentru achiziția autobuzelor electrice, la Timișoara!

Ministerul Dezvoltării a  finalizat licitaţia pentru achiziția noilor autobuze electrice, iar astăzi s-a semnat...