Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Pe modelul Timisoara, Lugojul va primi noua autobuze electrice de la MDRAP

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Nouă autobuze electrice, 3 stații de încărcare şi 9 stații de încărcare lentă vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

MDRAP a anunțat că ordinul de finanţare a proiectului prin care și ce-al doilea oraș ca mărime din județul Timiș, Lugoj, va beneficia de autobuze electrice, a fost semnat pe 23 octombrie 2019, de viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

Investiţia va fi implementată de MDRAP, în calitate de lider de parteneriat, şi municipiul Lugoj în calitate de partener.

Obiectivul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea transportului public prin reînnoirea materialului rulant de pe rutele din municipiul Lugoj, iar vehiculele electrice vor avea lungimea de aproximativ 10 m şi o capacitate de minimum 50 de pasageri. Valoarea finanțării nerambursabile este de 21.945.334,00 lei, iar perioada de implementare e identică cu cea valabilă în cazul Timișoarei: 48 de luni: Capitala Banatului va beneficia, însă, de 44 de autobuze propulsate electric.

Proiectul a fost depus în cadrul apelului cu numărul POR/2019/3/3.2/3/7REGIUNI/în parteneriat, Obiectivul specific 3.2 „Reducerea emisiilor de carbon în zonele urbane bazată pe planurile de mobilitate urbană durabilă” a POR 2014-2020.

- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore