ANUNȚURI

Societățile comerciale : AVCOZ EDIL S.R.L. , VCN DEVELOPMENT VEST SRL , SPAB CONSTRUCT VEST S.R.L. ,  SPO DEVELOPMENT BUILD INVEST S.R.L. , BAV DEVELOPMENT BUILD S.R.L. , anunță publicul interesat că au obținut autorizațiile de construire cu nr. 168 , respectiv cu nr. 169 din data de 13.03.2024 , emise de Primărie Timișoara, jud. Timiș , privind obiectivul începerii lucrărilor de construcții pentru proiectele ELIZA 2 și ELIZA 3 , imobile de locuințe colective , în regim  P+2E+ER , în Timișoara , pe strada Grigore Alexandrescu , jud Timiș .

Cele mai citite articole în ultima săptămână

Din aceeași categorie

Timisoara va avea 44 de autobuze electrice articulate

Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

56 de autobuze electrice cu lungimea de 18 metri vor fi achiziţionate cu fonduri europene asigurate prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), 44 dintre acestea urmând să ajungă la Timișoara.

56 de autobuze electrice vor fi achiziționate de MDRAP printr-un proiect cu finanțare europeană, cele mai multe dintre acestea, 44, urmând să circule pe străzile din Timișoara. Conform proiectului acestea vor fi alocate liniilor 21, 33, 40, E1, E2, E3, E7 și E8, dar și traseelor metropolitane M22, M35, și M44. Celelalte 12 autobuze electrice articulate vor ajunge pe străzile din Brașov.

Ordinul de finanţare a proiectului a fost semnat pe 1 octombrie 2019 de viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice, iar investiţia va fi implementată de MDRAP (în calitate de lider de parteneriat) şi municipiile Timișoara și Brașov, care au calitatea de parteneri.

Obiectivul proiectului îl reprezintă promovarea mobilității urbane durabile prin crearea unui sistem de transport public eficient, ecologic și modern în Timișoara și Brașov. Valoarea finanțării nerambursabile este de 184.977.159,38 lei, iar perioada de implementare – de 48 de luni. În proiect nu sunt cuprinse numai mijloacele de transport în comun, ci și stații de încărcare a vehiculelor.

”Proiectul cu finanțare europeană realizat în parteneriat între Ministerul Dezvoltării și Municipiul Timișoara, în valoare de peste 30 de milioane de Euro, a fost aprobat. 44 de autobuze electrice articulate de mare capacitate, 15 stații de încărcare rapidă și 44 de stații de încărcare lentă sunt parte a acestui proiect. În paralel licitația a fost publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice și a înregistrat 3 participanți internaționali. Ofertele se află în evaluare tehnică. Odată livrate și împreuna cu celelalte investiții în parcul de tramvaie, Timișoara se poate apropia de 90% transport public electric nepoluant”, a anunțat viceprimarul Timișoarei, Dan Diaconu.

Proiectul cu finantare europeana realizat in parteneriat intre Ministerul Dezvoltarii si Municipiul Timisoara in valoare…

Publicată de Dan Diaconu pe Miercuri, 2 octombrie 2019
- Advertisement -
Radu Constantin
Radu Constantinhttp://www.voceatimisului.ro
Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține! Click aici-citeste condiţiile de utilizare ale site-ului www.voceatimisului.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole în ultimele 48 de ore