Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Timișoara, primul oraș din România ce va dispune de autobuze electrice

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
FLIGHT FESTIVAL 2023

Primăria din Timișoara a semnat astăzi un contract de colaborare cu o firmă care care va pune orașului la dispoziție două autobuze cu motor electric.Cele două vehicule vor fi puse la dispoziția timișenilor începând cu data de 24 octombrie.Ele vor circula o perioadă delimitată de timp ca și probă, după care specialiștii din cadrul administrației vor decide cât de costisitoare vor fi sumele pentru întreținerea unui astfel de autobuz.

„Acest experiment ne va ajuta să fundamentăm decizia privind modul în care vom dezvolta parcul auto al Regiei Autonome de  Transport Timișoara. Informându-ne ce fac alții și care sunt curentele la nivel european și la nivel mondial, am ajuns la concluzia că viitorul este cel al autobuzelor cu motor electric” a declarat primarul Nicolae Robu.

Unul dintre autobuzele electrice va circula începând cu data de 24 octombrie pe linia 33, iar celălalt va circula pe liniile 11 și 14 de troleibuz.Cele două autobuze au o autonomie de 250 de kilometri și se incarcă complet în șase ore, pe timp de noapte.Dacă proiectul va fi aprobat pe termen îndelungat, R.A.T.T. va deveni prima regie publică de transport în România ce a adoptat metoda autobuzelor cu motor electric. După ce Timișoara va „încerca apele”,proiectul urmează să fie probat și de cei de la București.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare