Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

În mijlocul verii Primăria anunță măsuri anti-țânțari, la Timișoara!

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.
Timișoara
cer senin
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
69 %
3.1kmh
0 %
vin
26 °
sâm
27 °
Dum
25 °
lun
23 °
mar
15 °

Precipitaţiile abundente şi temperaturile ridicate din ultima perioadă au favorizat înmulţirea insectelor producătoare de disconfort pentru populaţie, motiv pentru care Primăria Municipiului Timişoara anunță că va demara, în funcţie de condiţiile meteorologice, începând cu data de 30 iulie 2014, lucrări de dezinsecţie aeriană pentru combaterea muştelor şi ţânţarilor.

Substanţele folosite sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi nu pun în pericol populaţia şi animalele, însă autoritățile precizează că, odată cu aplicarea tratamentelor pe domeniul public, o parte din insectele producătoare de disconfort se retrag în subsoluri umede sau inundate, anexe, casa scărilor sau acoperişuri ale imobilelor.

”Ţinând cont de aceste aspecte, Primăria Municipiului Timişoara prin Direcţia de Mediu face un apel la toţi cetăţenii, persoane fizice, juridice, instituţii, societăţi comerciale, asociaţii de proprietari/locatari să ia măsuri urgente de combatere a dăunătorilor, pe cât posibil concomitent cu operaţiunile efectuate de Primăria Municipiului Timişoara.

Atenţionăm pe această cale crescătorii de albine din Municipiul Timişoara să limiteze în măsura posibilităţilor zborurile acestora, deoarece în condiţii de soare puternic şi insolaţie pot fi afectate albinele aflate în zbor” se arată în înștiințarea emisă de Primărie.

Conform art. 24 din HCL nr. 371/2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe teritoriul Municipiului Timişoara, cu modificările şi completările ulterioare, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice şi de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice următoarele fapte:
– neexecutarea lucrărilor de dezinsecţie odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara, prin operatori în domeniu;
– executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare