AcasăStiriEducatieRomania a cucerit sapte medalii la Olimpiada Internationala de Astronomie 2019

Romania a cucerit sapte medalii la Olimpiada Internationala de Astronomie 2019

Cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, găzduită de România în perioada 18-26 octombrie 2019, organizată la Piatra Neamț, a adus țării noastre nu mai puțin de șapte medalii.

A XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie a fost găzduită de România, în perioada 18-26 octombrie, fiind organizată la Piatra Neamț în coordonarea Ministerului Educației Naționale. Cei peste 120 de participanți din 21 de țări au concurat, în funcție de vârstă, la două categorii: juniori și seniori.

Lotul României a fost reprezentat de trei elevi juniori și patru elevi seniori. Aceștia au obținut șapte premii: două medalii de aur, patru medalii de argint și o medalie de bronz.

Elevii laureați cu aur sunt Daria-Teodora Hărăbor (de la Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” din Galați) și George Cristian Ardeleanu (de la Liceul Internațional de Informatică București). Medaliile de argint au fost adjudecate de Traian Rareș Tuș (Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din Baia Mare), Teodor Ionuț Grosu (Colegiul Național ”Gheorghe Vrânceanu” din Bacău), Dragoș-Andrei Sîrghi (Colegiul Național ”Ștefan Cel Mare” din Suceava) și Adrian-Marian Țiripa (Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga” din Brăila). Flavia-Cristina Pascal (de la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț) a fost medaliată cu bronz. De asemenea, Adrian-Marian Țiripa a obţinut o diplomă specială pentru cel mai bun rezultat la proba observațională.

Lotul olimpic al României a fost coordonat de profesorii Grigoruță Oniciuc (Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț) și Lucian Stoian (Colegiul Național ”Vasile Lucaciu” din Baia Mare).

VOCEA TIMISULUI va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii!

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Urmăriți-ne

15,745FaniÎmi place
538CititoriConectați-vă
163CititoriConectați-vă
1,670CititoriConectați-vă
186CititoriConectați-vă
48,300AbonațiAbonați-vă

Articole recente

Comentarii recente