Vocea Timișului va susține permanent adevărul!

Teatru Național din Timișoara va participa în luna octombrie la patru FESTIVALURI pe teritoriul României

Publicat in

Vocea Timișului va susține permanent adevărul mai presus de putere, viitorul mai presus de trecut, cinstea mai presus de confortul financiar, știrea mai presus de editorial și capacitatea de decizie mai presus de diplomația compromisului.

Teatrul Național din Timișoara va participa la patru festivaluri de teatru pe teritoriul României, în luna octombrie. Primul dintre acestea va avea loc peste două zile, la Iași, urmând ca ultimul să se desfășoare în capitală, la București, chiar la sfârșitul lunii.

Festivalul Internațional pentru Publicul Tânăr, de la Iași, care se află la cea de-a VIII-a ediție, va fi primul de pe listă. Miercuri, 7 octombrie, la Teatrul „Luceafărul” va avea loc spectacolul Paganini nu mai locuiește aici de Carmen Dominte, în regia Oliviei Grecea, cu Romeo Ioan și Alecu Reus în rolurile principale.

În 8 octombrie va veni ziua rezervată Galațiului, acolo unde Teatru Național va fi prezent la Festivalul Național de Comedie, unde a fost invitat cu spectacolul Proștii sub clar de lună de Teodor Mazilu, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia, avându-i în distribuție pe Ion Rizea, Claudia Ieremia, Cristina Konig, Raul Bastean, Ana Maria Cojocaru, Romeo Ioan, Ștefan Roman, Ionuț Iova, Alina Chelba, Nicolae Pirvulescu și Corina Dohanici.

Tot în Moldova, la Piatra Neamț, va fi cea de-a treia reprezentație, când va avea loc spectacolul Dawn Way, în cadrul Festivalului de Teatru „Pledez pentru Tine(ri)”, aflat la a XXVII-a ediție. Spectacolul este semnat de Mihaela Lichiardopol și îi va aduce în scenaă pe tinerii actori Flavius Retea, Raul Bastean, Cristina Dumitru, Raul Lăzărescu, Adrian Jivan, Răzvan Ciocoi și Ionuț Iova.

La sfârșitul lunii octombrie, în cadrul Festivalului Național de Teatru de la București, Teatru Național va avea patru reprezentații cu spectacolul Aniversarea lui Jeroen va den Berg, în regia lui Traiam Șoimu. Spectacolul care va fi susținut de actorii Alina Iliea, Robert Copoș, Jasmina Mitrici și Adrian Roșu este programat în zilele de 30 și 31 octombrie.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Comentarii recente

Articole asemănătoare

Romania a cucerit sapte medalii la Olimpiada Internationala de Astronomie 2019

Cea de-a XXIV-a ediție a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie, găzduită de România în perioada...

Fetita pe care parintii nu au mai vrut sa o trateze de cancer a murit. Micuta fusese internata si la Timisoara

Final tragic, dar aşteptat pentru Petronela, fetiţa de nouă ani din Iaşi. Povestea micuţei...

Teatrul Naţional Timişoara, reprezentaţie de excepţie la Bucureşti la Festivalul Naţional de Teatru

Actorii Teatrului Naţional din Timişoara pleacă la Bucureşti, acolo unde duminică, de la orele...